1

Onderwerp: glad bekleden met icing?!?!

De bruid wil geen marsepein maar dat gladde spul zegt ze haha

ik heb er nog nooit mee gewerkt, hoe doe ik dat? en word dat wel echt zo mooi?
hebben jullie evt ook voorbeelden (foto's) hoe het word?!

alvast bedankt  :Y

Re: glad bekleden met icing?!?!

icing is zoals je vast in de FAQ hebt gelezen een verzamelnaam.
'dat gladde spul' zou van alles kunnen zijn, ik denk eerder fondantglazuur, maar ik zou de bruid een foto laten opzoeken en die naar je toesturen, zodat je iig zeker weet wat ze wil.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: glad bekleden met icing?!?!

Hai Tirza,
bedankt voor je reactie, ze wil graag een super gladde taart maar ze houd van zure smaken en daar past marsepein niet bij. (ze wil een citroen/limoen taart) Ik ben nog maar net 1 jaartje bezig en heb marsepein wel onder de knie maar nog nooit met icing of iets anders gewerkt,
alle tips zijn dus echt van harte welkom!

het word een stapeltaartje voor 25 pers. dus niet al te grote taart 2 lagen

alvast bedankt,
mirjam

4

Re: glad bekleden met icing?!?!

Dan wil ze ook geen icing want dat is veel zoeter dan marsepein
Ik zou ook niet weten wat ze wel wil

Gr

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

5

Re: glad bekleden met icing?!?!

ja idd dacht ik dat al maar kun je die niet op smaak brengen met een zure lemon bv?
(ik ben ook nog maar een groentje op dit gebied hi)

Dit is een moeilijke tante om in te schatten!

6

Re: glad bekleden met icing?!?!

regel een proeverij.....!

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

7

Re: glad bekleden met icing?!?!

ja die komt volgende week. wil dan idd laten zien hoe ik het dan in gedachte heb.

8

Re: glad bekleden met icing?!?!

dan kun je een zurige vulling laten proeven onder een laagje van fondant bijvoorbeeld

en ik denk dat ik haar ook om een foto zou vragen van wat ze bedoeld

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

9

Re: glad bekleden met icing?!?!

ja die heb ik net (toevallig) via de mail gekregen.  :)

mintgroen met sprieten! leuk!  :Y
weet iemand waar je die lime curd kan kopen?

10

Re: glad bekleden met icing?!?!

Bij de Albert Hein het is van het merk chivvers of zoiets heet staat bij de jam.
Ik weet ook niet of je icing een andere smaak kan geven.

Im zou ook niet met fondant doen want dat is ook zoeter dan marsepein.

Wat zou kunnen is insmeren met botercreme en daar een zurige flavoor aan toe voegen maar dan krijg je het natuurlijk nooit super glad
Mischien kun je de foto hiermede zetten zodat we kunnen zien wat er op de foto is gebruikt.
Gr.

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

11

Re: glad bekleden met icing?!?!

albert heijn

12

Re: glad bekleden met icing?!?!

Ik lees eerlijk gezegd nergens dat ze marsepein te zoet zou vinden, alleen dat het slecht combineert met zure of citroen-achtige smaken, en dat klopt ;) :+
Ik zou zeker ook bij de proeverij een fondant-optie laten proeven, want dat combineert juist prima met lemoncurd oid :Y :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

13

Re: glad bekleden met icing?!?!

eventueel kan je nog wat citroen aroma oid door je fondant kneden :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

14

Re: glad bekleden met icing?!?!

of citroenaroma door je botercreme en daarmee afsmeren?

beginneling, mijn eerste taart is heel goed gelukt! MIjn 2e ook...nu bezig met nr 3! Hoezo taarten zijn verslavend?

15

Re: glad bekleden met icing?!?!

bedankt voor jullie reacties, ga proberen of ik de foto hierop krijg,

en ik ga nog even bij de AH kijken! thanx