1

Onderwerp: Cake wordt nattig/ sompig

Even een vraagje.
Ik heb van het weekend een taart gemaakt voor mijn moeder
en nu had ik deze gevuld met optimel kwart aardbei en aarbeien jam.
De jam ging prima maar de cake onder de optimel kwark was helemaal nattig geworden.
Hebben jullie daar ook last van? Wat doen jullie daaraan?

Groetjes en alvast hartelijk bedankt...

2

Re: Cake wordt nattig/ sompig

Hi Nicole,

Heb dit nog nooit gebruikt, maar ik denk dat een dun laagje botercreme onder de vulling goed zal helpen.
Taart groetjes Ellen

Taart groetjes Ellen

3

Re: Cake wordt nattig/ sompig

hoi hoi
ja dat zou wel een goed idee zijn.
Degene van wie ik het had gebruikte mona kwark
maar die hadden ze bij ons bij de ah niet dus dacht
dan maar optimel. Maar misschien is deze wat nattiger?
Verder iemand nog een idee?

gr

4

Re: Cake wordt nattig/ sompig

ik denk dat dit komt omdat optimel een " gezonde"  kwark is, en er dus ook minder vet in zit, en meer vocht (hij is ook dunner dan een volle kwark)
dus idd. of een andere kwark nemen, of een dun laagje botercreme op de biscuit smeren, tegen doorlekken.

5

Re: Cake wordt nattig/ sompig

Dus je kan gewoon mona kwark gebruiken als vulling van een taart??

Wist ik niet :/

6 Laatst bewerkt door Lindadepinda (31-03-2011 13:19)

Re: Cake wordt nattig/ sompig

Met Mona-kwark wordt geloof ik geen kwark bedoeld, maar een pudding. Dit is zo'n Mona-beker waarvan je de pudding op een bord kan storten. In allerlei smaken. Je hebt dus ook de smaken Citroenkwarktaart en Aardbeikwarktaart.

Het is dus geen echte kwark, maar pudding die smaakt naar kwarktaart. Veel minder nat dus dan echte kwark en daarom handiger als vulling ;-)

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....