1

Onderwerp: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

Hallo,

Ik heb al geprobeert te zoeken met de zoekfunctie, maar kan niet echt een duidelijk antwoord vinden.
Dat je met gewone meringue botercreme kunt afsmeren weet ik, maar als je het maakt met eiwitpoeder dan zit er behoorlijk wat water in...
Kun je er dan nog wel mee afsmeren?

Groetjes,

Magaly

2

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

gaat perfect  :thumb:

N-Joy Cakes

3

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

jup  :)  Ik doe niet anders...( bij dat ene taartje per maand ongeveer wat ik maak  :lol: )

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

Ja hoor want het water met het poeder samen wordt weer eiwit.

5

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

Ik smeerde eerst altijd af met de Botercreme van de mix gemaakt. Mijn marsepein werd dan altijd een klein beetje vochtig (dacht dat het van de koelkast kwam). Maar sinds ik het afsmeer met MBC gemaakt met eiwitpoeder en water (=eiwit, en dat sla je helemaal stijf.....) blijven mijn taarten echt prima droog.

Ik zeg dus ook.....DOEN!!!

6

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

Ok, tanx voor de reactie's!

Dan nog 1 vraagje over invriezen en 1 over de smaak...

Is de smaak als je het maakt met eiwitpoeder hetzelfde als wanneer je het maakt met verse eiwitten?
En kun je alleen 1-2-3 MBC invriezen of ook 1-2-2 MBC?

7

Re: Afsmeren met merinbue bc met eiwitpoeder?

Ik heb nu merengue bc gemaakt met echte eieren 1-2-2 wil er cupcakes mee gaan vullen. Maar nu wou ik ze gebruiken voor zondag, en zullen gegeten worden door kinderen.
Zou ik ze dit kunnen geven i.v.m. rauw ei of zal ik met eiwitpoeder gaan maken.