1

Onderwerp: plooientaart gebroken MMF

Van het weekend heb ik een plooientaart gemaakt. Zie parade.

Ik heb zelfgemaakt witte MMF gebruikt. Dit ging op zich heel goed, enige probleem is dat mijn MMF telkens brak op de plooi. Bij de ene iets meer dan de ander.
Weet iemand hoe dit komt en wat ik eraan kan doen om dit te voorkomen volgende keer?

Groetjes,
Janneke

I don't steal ideas, I get inspired!

2

Re: plooientaart gebroken MMF

Vreemd!  :think:  Vooral met witte zelfgemaakte MMF heb ik echt nog nooit problemen gehad. Het enige wat ik kan verzinnen is dat je de plooien misschien te 'scherp' gevouwen hebt?
Zag er verder wel mooi uit, je taart!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: plooientaart gebroken MMF

Of de fondant niet soepel genoeg gekneed, of te droog?

4

Re: plooientaart gebroken MMF

Heb nogal een tijdje gedaan over het uitrollen en uitsnijden van de vlakjes. Kan het doordoor teveel uitgedroogd zijn?
Bij mijn roze MMF (zie avatar) had ik ook last van kleine schuertjes, maar niet zo veel/erg als de plooien.
Scheurt het trouwens ook minder als ik mijn MMF minder dun uitrol?

Bedankt iig voor de reacties!

I don't steal ideas, I get inspired!

5

Re: plooientaart gebroken MMF

In feite zou dat niet zo heel veel uit moeten maken. Ik denk idd wat Karin zegt: niet lang genoeg gekneed, en door het wat langere liggen van de vlakjes zal het idd wel wat droog zijn geworden! De fondant waar je niet echt mee bezig bent kun je het beste afdekken met plasticfolie.
Hoop dat het de volgende keer beter gaat!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...