1

Onderwerp: Chocolate leather....wat een rotspul! Wie heeft tips?

Heb gisteren weer geoefend met chocolate leather (recept van deze site). Ik heb in mei een bruidstaart staan die in 4/5 lagen bekleed moet worden met dit spul. nu heb ik het voor de proeverij gemaakt en dat vonden ze dus echt superlekker. maar het is bijna niet mooi strak over de taart te krijgen omdat het zo snel uithard, en dan krijg ik plooien langs de onderranden die je er niet uitgesmoothered.

nu heb ik gelezen dat gekochte chocolade fondant gemengd kan worden met normale fondant. maar kan dit ook met zelfgemaakt chocolade fondant?

2

Re: Chocolate leather....wat een rotspul! Wie heeft tips?

..... klein stukje proberen....?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Chocolate leather....wat een rotspul! Wie heeft tips?

je hebt gelijk. gewoon proberen en dan merk ik het vanzelf wel  :)

4

Re: Chocolate leather....wat een rotspul! Wie heeft tips?

hoi hoi,

als ik chocoleather gebruik rol ik hem niet al te dun uit, en als je dan een redelijk grote lap hebt voor over je taart krijg je ook niet zo snel plooien onderin  :)  (is mijn ervaring)

wat het ook word, leather of fondant, succes ermee  :)

if you can dream it, you can live it (WD)