1 Laatst bewerkt door Carien (26-03-2011 12:21)

Onderwerp: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

Heb net bbr gemaakt met recept van Hertje; tijdens het afkoelen kwamen er allemaal kleine klontjes in :s , kloppen helpt niet. Nog door een zeef gedaan, maar dat helpt niet :nooo .

Alternatief nu is uit een zakje. Er staat 400 water of, voor romige, 250 slagroom en 350 water :think: Dat is toch veel meer vloeistof??
Heeft iemand het al eens zo gemaakt??

(de bbr is bedoeld als basis voor chipolata)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

Het kan prima beide. Slagroom in namelijk niet alelen maar vloeistof. Met slagroom wordt het alleen lekker romig en wat voller.
Succes!

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

3

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

ok, dank voor je snelle reactie :thumb:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

Balen dat het ging klonteren!
't Is niet mijn recept hoor. Dat stond er al. Ik heb het wel een keer gemaakt en toen ging het goed. De foto is later bij het recept gezet.
Ik gebruik ook een mix, wel zo gemakkelijk en ook lekker.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

5

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

:think:  hè, staat toch haar naam bij? maar idd, alleen jouw foto, sorry, niet goed gekeken :nooo

Heb nu ook mar een zakje gebruikt (gelukkig had ik ooit 1 voor noodgevallen gekocht), ik vond het best lekker smaken. Morgen proeven in de taart :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

Ik maak de bbroom altijd met t zakje ;)  Ik doe altijd water en slagroom, is errug lekker.  :Y  Ik heb al verscheidene andere vullingen gemaakt, maar deze blijft eigenlijk bij iedereen favoriet!

heerlijke taartgroetjes van Brenda

7 Laatst bewerkt door Carien (26-03-2011 21:57)

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

ik heb er chipolata mee gemaakt, dus vruchtjes, bitterkoekjes en rumrozijnen erin en dan nog eens 250 slagroom :rolleyes:  O-)  :9  :9  :D

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

Vond je het dan niet tè romig? Ik heb toevallig zaterdag ook chipolata gemaakt en vond 'm met bbr met alleen water en voor de rest het recept met de 250 ml slagroom al behoorlijk zwaar.

9

Re: banketbakkersroom klonten / romige uit een zakje

neuh, viel me alles mee, ik had 2 lagen chipolata en een laag lemoncurd :9
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=142965

ik had nog een volle hand rozijnen toegevoegd, in de rum laten wellen.

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl