1

Onderwerp: spatelen in beeld

Suikertaartjes-Suuz gaf via http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=126184
deze uitleg:
Hou je spatel zo horizontaal mogelijk met de brede kant evenwijdig aan het beslag.
Dan iedere keer het beslag oplepelen en over het andere beslag vouwen.
Zo schep je er lucht in.
Eventueel kun je je kom wat scheef houden zodat je spatel bijna horizontaal kan houden.

Graag zou ik dit spatelen in beeld zien, ik ben dus op zoek naar foto's of een filmpje waarop dit goed te zien is.
Heeft iemand toevallig een link?

2 Laatst bewerkt door kobusje (26-03-2011 11:22)

Re: spatelen in beeld

Kijk eens op You Tube bij ;Genoise recepten. Daar wordt het helemaal voorgedaan. Soms wordt het ook met de hand gedaan, een bevriende, ouderwetse banketbakker doet dat ook. Ik heb het ook geprobeerd en dat bevalt me prima.

3

Re: spatelen in beeld

Kobusje, dank je wel.
Ik heb op Genoise recepten gezocht en de man liet in zijn filmpje heel goed zien hoe hij spatelt.

Ik blijk het eigenlijk toch net niet helemaal goed te doen, dus ik ben erg blij met je tip.

4

Re: spatelen in beeld

Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen, succes er mee.