1

Onderwerp: Botercreme ultimate bake off

Heej alemaal, ik heb een vraagje.
Ik kijk regelmatig naar Ulimate bake off op Discovery T&L.
En dan zie ik de botercreme die ze daar gebruiken,.. heeeel licht van kleur en zooooooooooooo smeerbaar. Ze smeren er ook mee af.. dus er kan niet veel water oid in zitten..
Weet iemand wat vor botercreme het is...?
Ik weet zeker dat het botercreme is, want dat zeggen ze vaak:)

greets!

2

Re: Botercreme ultimate bake off

hoe het precies zit weet ik niet maar ik weet wel dat engelse/amerikaanse 'buttercream' anders is dan onze botercreme. zij maken het met (een deel?) shortening en dat is wit vet, vandaar de lichte kleur.

3

Re: Botercreme ultimate bake off

Klopt wat Cindy zegt, ze gebruiken vaak Crisco, Trex of vergelijkbaar vet ipv boter...

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

4

Re: Botercreme ultimate bake off

:Y  is met crisco gemaakt. Mocht je het recept willen, geef maar een gil.

Re: Botercreme ultimate bake off

Kijk even op de site van wilton, daar staat een fijn recept :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Botercreme ultimate bake off

Gebruiken jullie deze botercreme ook? En ook om af te smeren?

@sassie, ik gil!:D

Had al eens gekeken bij de wilton site, maar vond het onoverzichtelijk... kan ook aan mij liggen hoor;)

7

Re: Botercreme ultimate bake off

Ik heb het recept uit mijn wilton boek gehaald.

Botercreme icing

190 gram crisco
5 ml smaakstof
35-40 ml water of melk (de melk maakt het romiger)
450gr poedersuiker
10 gr eiwitpoeder (meringue powder)

Door er 1 a 2 theelepels water nog aan toe te voegen maak je het beter smeerbaar (dunner).

3 dagen buiten de koelkast houdbaar en 7 dagen in de koelkast.

Op de wilton cursus smeerde we de taart er ook mee af. Maar er werd geen marsepein of fondant gebruikt. Ik weet dus niet zeker of het met marsepein of fondant samen kan.

Re: Botercreme ultimate bake off

ik vind het niet lekker...

maar het is wel lekker wit ;)

I never met a calorie I didn't like....

Re: Botercreme ultimate bake off

[move]--> bakken&vullen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: Botercreme ultimate bake off

sassie2612 schreef:

Ik heb het recept uit mijn wilton boek gehaald.

Botercreme icing

190 gram crisco
5 ml smaakstof
35-40 ml water of melk (de melk maakt het romiger)
450gr poedersuiker
10 gr eiwitpoeder (meringue powder)

Door er 1 a 2 theelepels water nog aan toe te voegen maak je het beter smeerbaar (dunner).

3 dagen buiten de koelkast houdbaar en 7 dagen in de koelkast.

Op de wilton cursus smeerde we de taart er ook mee af. Maar er werd geen marsepein of fondant gebruikt. Ik weet dus niet zeker of het met marsepein of fondant samen kan.


Dank u!! Ik zal het eens proberen;)