Onderwerp: Vriezen, ontdooien en houdbaarheid
Hoi allemaal!
Ik ben van plan vandaag het biscuit kapsel te gaan maken voor mijn taart. Morgen ga ik hem dan vullen en bekleden en de taart moet zaterdag en zondag opgediend worden. Liefst ook nog langer houdbaar wezen na zondag i.v.m overblijfsels.
Ik heb gehoord dat je biscuit kapsel er lekkerder van wordt wanneer je het in de vriezer hebt gehad. Nu heb ik een paar vraagjes:
1. Invriezen. Wanneer je biscuit gebakken is, laat je hem afkoelen en doe je hem in een afgesloten plastic zak in de vriezer. Klopt dit?
2. Ontdooien. Hoe ontdooi ik de taart het beste? Uit de vriezer, zak eraf en laten ontdooien op een rooster op het aanrecht? Of moet hij in de zak blijven en in de koelkast?
3. Ontdooien. Hoe lang duurt het ongeveer voor een taart van 26 cm doorsnee voordat hij ontdooit is?
4. Hoe lang is het biscuit nog lekker en houdbaar nadat je hem ontdooit hebt?
5. Hoelang is het biscuit nog lekker en houdbaar nadat je hem gebakken hebt zonder in te vriezen?
Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen.