1

Onderwerp: taart zak in het midden in

Hoi allemaal,
Ik heb een vraag. Het antwoord kan ik niet direct terug vinden in deze site.
Ik heb een biscuit gebakken. Helemaal prima gegaan. Vooral dank aan mijn nieuwe Kenwood KMix. Wat een luchtig beslag!!!!
Het kapsel is goed omhoog gekomen. Na het bakken draai ik det biscuit om zodat de onderkant de bovenkant wordt. Helaas komt in deze strakke nieuwe bovenkant een kuil in het midden. Hoe kan ik dit voorkomen?

Ik heb de biscuit 5 minuten buiten de oven laten staan voordat ik hem draaide. De satéprikker kwam helemaal schoon uit de biscuit. Hij moet dus gaar zijn.

Re: taart zak in het midden in

Je hoeft de biscuit niet in de oven te laten staan. Beter kun je de vorm er meteen uithalen, even een minuutje of drie laten afkoelen en dan storten.
Eventueel kun je hem na een minuutje of tien dan omdraaien, zodat hij helemaal afkoelt terwijl hij op de onderkant staat (die later dus de bovenkant moet worden)
Als je dit probleem houdt, zou ik in het vervolg je biscuit toch ietsje langer laten bakken...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: taart zak in het midden in

Wauw, dat is echt snel. Heel erg fijn.

Ik heb de biscuit buiten de oven laten afkoelen. Kan nog proberen de volgende keer nog een keer te draaien.
Ik heb de vorm van 7 cm verhoogd met bakpapier. Hierdoor is de zijkant ook niet zo strak als normaal. Het bappier zat er wel erg glad in. De originele onderrand van de taart is wel een beetje krokant net zoals de orginele bovenkant. Langer in de oven betekent misschien ook dat het nog krokanter wordt.

Toch maar verder gaan uitvogelen wat de beste manier is en mijn oven goed leren kennen. Ik heb een heteluchtoven en een combimagnetron met heteluchtstand. Nog even uitzoeken wat mij het beste bevalt.

Re: taart zak in het midden in

Hoe heet heb je gebakken?? Vaak als je te heet bakt krijg je dit soort zijkanten...
En inderdaad, je oven leren kennen is de beste tip ooit!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: taart zak in het midden in

Fijn dat jij reageert. Enne,........ ik heb even op jouw onderwerpen gekeken en ook op jouw site............wauw, ik ben er stil van.
Ik ga dit weekend pas mijn 4e taart maken.
Als ik wat verder ben dan durf ik ook vast foto's te plaatsen.
Ik heb al voor een fortuin aan spullen gekocht. daar had ik wel 2 kennies van kunnen  kopen. Daar ligt het dus niet aan. Gewoon veel proberen. Wel balen dat ik mijn biscuits niet zo straks krijg als op de workshop. Dan is de helft van de taart al gelukt.

Re: taart zak in het midden in

Jeetje dank je wel :)
Ik doe dit ook pas anderhalf jaar hoor...

Maar wat betreft je biscuits, gewoon veel uitproberen denk ik. Iedere over werkt anders, dus je zult even moeten uitvogelen hoe die van jou het fijnste werkt.
Ik gebruik nooit biscuitmix, en eigenlijk ook bijna nooit biscuit. Ik gebruik zoveel verschillende recepten en ik moet vrijwel altijd mijn taarten bijsnijden en fatsoeneren!
En posten moet je sowieso doen hoor, niemand is meteen briljant :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: taart zak in het midden in

THNx, tot snel weer! Hopelijk met wat leuke foto's.