1

Onderwerp: decoratie eetbaar?

ik heb afgelopen weekend mijn eerste taart gemaakt en natuurlijk ook leuke decoratie gebruikt. Allemaal gemaakt van fondant met tylose (roosjes en parels) Ik weet eigenlijk niet of je die decoraties kan eten...die zijn best wel hard (had ze de dag daarvoor gemaakt). Dus..hoe doen jullie het?

2

Re: decoratie eetbaar?

Fondant dat versterkt is met tylose is eetbaar (niet smakelijk maar wel eetbaar  :+ )

Vraagje: waarom heb je al jouw decoraties met versterkt fondant gemaakt? Parels gemaakt met bijvoorbeeld Bakels fondant worden gewoon hard... en blijven best lekker...Kleine(re) roosjes ook.
Versterken doen we alleen als het echt nodig is, bij heel dunne blaadjes, dunne slierten zoals bij sommige tiara ontwerpen enzo.

Just my 2 cents

Met zoete groet! Akire

3

Re: decoratie eetbaar?

oh dat wist ik niet..ik dacht dat decoraties moeten versterkt worden met tylose. Maar ook zonder tylose ze zijn wel erg hard maar ze zijn dus wel eetbaar. Bedankt!