Onderwerp: Bekleden oase/steekschuim
Bij een piepschuim dummy maak je de oppervlakte nat. Maar hoe doe je dat bij oase? water trekt er toch meteen in? En om 'm nou helemaal vol te laten zuigen..... Hoe doen jullie dat?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Bekleden oase/steekschuim
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Bij een piepschuim dummy maak je de oppervlakte nat. Maar hoe doe je dat bij oase? water trekt er toch meteen in? En om 'm nou helemaal vol te laten zuigen..... Hoe doen jullie dat?
Wat wil je precies...??!!! Ik snap de vraag niet helemaal... Zal aan mij liggen, dat geloof ik direct. Ga je een stuk oase bekleden met fondant? Waarom?
Ik heb nog nooit een stuk oasis bekleed met fondant omdat me dat erg zacht lijkt, dan beschadigt de taart denk ik erg snel. Piepschuim zou een stuk steviger zijn.
Als je het echt met oasis wilt doen zou ik er denk ik piping gel op proberen te smeren om de fondant vast te plakken....
Van oase maak je kerststukjes, geen taart ^o)
Volgens mij is er pas iemand geweest die een dummy paasei van oase heeft gemaakt....
volgens mij gebruikt men dan idd grijs oase wat steviger is dan het groene.
*duikt de zoekmachine in
misschien even anneke mailen hoe ze dit gedaan heeft:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=131681
volgens mij gebruikt men dan idd grijs oase wat steviger is dan het groene.
*duikt de zoekmachine in
misschien even anneke mailen hoe ze dit gedaan heeft:
Thanx! Ga ik doen.
Je kunt groene oase prima hard maken door het te bekleden met toiletpapier gedrenkt in behanglijm. Het wordt keihard en je kunt het overal mee gaan bekleden. Ik heb er een paar jaar geleden schelpen opgeplakt (heeft totaal niets met taarten te maken, maar ja). Het is veel werk en volgens mij kun je bij het tuincentrum net zo goed en goedkoop witte piepschuim dummies kopen.
Ik snap ook wel dat je beter een piepschuim dummy kan gebruiken die heb ik zat liggen. Een dummy in vorm snijden gaat alleen een beetje moeilijk Vandaag mijn vraag over oase.
er wordt een beetje vreemd op gereageerd, maar het is niet zo'n gekke vraag hoor, Miss Pebble heeft onlangs ook met oase een taart gemaakt en in vorm gesneden. Dat was grijze oase, ofwel oase sec. Maar hoe, dat weet ik ook niet
Ik heb ook al eens oase gebruikt om te bekleden, ging heel goed hoor. Een klein beetje vochtig gemaakt en dan fondant er over. Let wel op met witte fondant hek schijnd wel wat door.
Ook oppassen je moet je fondant er in een keer over leggen, de oase geeft wat af.
Voor de rest merk ik geen verschil met piepschuim, het is net was kwetsbaarder net als een taart.
Veel succes.
Ik heb grijze oase bekleed met fondant, door de oase dus wat nat te maken.
Wel buiten snijden, of in een zak, wat een troep!
Het moet aan mij liggen dan.. maar waarom zou je fondant verspillen aan een stuk oase? Dan kan je toch beter klei gebruiken als je wilt oefenen? Of zit ik er nou helemaal naast?
Ik stond dus op het spreekwoordelijke verkeerde been... je kan oase, een doos, piepschuim, of iets anders prima met fondant bekleden.
Dacht dat je verse bloemen aan jou taartcreatie (stapel) wou toevoegen en dat daar je vraag vandaan kwam. Hoe ik daar nou bij kwam Heb het nog ff terug gelezen maar jij hebt helemaal niet gesproken over verse bloemen. OMG... k'word oud... blehhhhh
Ik heb ook een keer oase gebruikt. Je kunt het echt veeeeeel mooier in vorm snijden als piepschuim. De rommel heb je van alletwee veel, dus dat maakt niet uit.
Natmaken en dan bekleden kan. Insmeren met creme en dan bekleden kan trouwens ook.... dat had ik gedaan voordat ik op het idee van natmaken kwam....
Ik heb ook oase gebruikt voor mijn taart!
Haha 2 blokken voor 66 cent bij de action!
Ik heb ze gewoon in vorm gesneden en toen afgesmeerd met botercrème! Dit is in het begin even wennen omdat het niet goed aan het oase blijft plakken, maar na even oefenen lukt het heel goed!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Bekleden oase/steekschuim
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.