Onderwerp: Frisse citroen-frambozentaart.
Frisse citroen-frambozentaart.
Ingrediënten voor ca. 16 stukken.
500 g frambozen
3 eieren
zout
250 g + 2 el suiker
2 zakjes vanille suiker
100 g bloem
1 tl bakpoeder
12 blaadjes gelatine
500 g volle kwark
100 ml citroensap
800 ml slagroom
2 el amandelschaafsel
poedersuiker
geraspte schil van 1 citroen
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Sorteer de frambozen en was ze eventueel. Laat frambozen uit de diepvries ontdooien.
Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm) met bakpapier.
Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en voeg daarbij geleidelijk 75 g suiker en 1 zakje vanille suiker toe. Klop de eierdooiers er een voor een door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel het er voorzichtig doorheen.
Strijk het beslag in de bakvorm. Bak de taartbodem ca. 20 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen.
Snijd de bodem horizontaal door. Sluit de ring van de springvorm om de onderste taartbodem. Week 3 en 9 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water. Pureer 300 g frambozen en strijk de frambozenpuree door een zeef. Roer 25 g suiker door de puree. Druk 3 gelatineblaadjes uit en los ze op laag vuur op. Roer er 3 el frambozenpuree doorheen en roer het gelatinemengsel door de rest van de frambozenpuree. Roer 50 g frambozen door het mengsel. Zet het geheel ca 15 minuten afgedekt in de koelkast tot het begint te geleren.
Roer de kwark, het citroensap en 150 g suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf. Druk 9 blaadjes gelatine uit en los ze op laag vuur op. Roer er 3 el kwark doorheen en roer daarna het gelatinemengsel door de rest van de kwark. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor. Strijk een derde van de kwarkroom over de onderste taartbodem. Doe de helft van de frambozenpuree daarbovenop en verdeel met een vork. Herhaal deze handeling met de overige room en puree. Leg de tweede taartbodem er bovenop. Zet daar taart 6 uur in de koelkast
Spuit de overige kwarkroom met een spuitzak in toefjes op de bovenkant van de taart. Zet de taart 6 uur in de koelkast..
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan en laat het afkoelen.
Rasp de citroenschil.
Garneer de taart met het amandelschaafsel, citroenrasp, de frambozen en eventueel wat poedersuiker.
Genieten maar!