1

Onderwerp: Vragen over het gebruik van Crisco en Tylose

Crisco;
-Crisco is een plantaardig vet, hoe moet je na opening van de pot crisco deze bewaren? (koelkast/ kelder/ afgesloten bak)
-Bij het gebruik van Crisco kan ik toch gewoon bijv. een patchwork uitsteker invetten met een kwast, dan uitdrukken en het vormpje gebruiken?
-Waarvoor wordt Crisco eigenlijk nog meer gebruikt? Er staat wel op i.p.v. boter of margerine, maar geld dit bijvoorbeeld ook als je botercreme voor afsmeren maakt?

Ik vind het zo apart dat je de Crisco gewoon zo kan eten, als het ware!
(niet dat ik van plan ben een hap uit de pot te nemen of zo hoor  :lol: )


Tylose;
-Petal powder = Tylose, toch?
-Als ik de Tylose heb gemengd met de fondant moet ik dit dan laten rusten, zo ja, hoelang? (of kan ik het gewoon meteen gebruiken?)
-Ongeveer 1 tl Tylose op 250 gr. fondant toch?
-Hoeveel is de verhouding bij marsepein?

En de laatste vraag voor beide;
Hebben Crisco en Tylose invloed op de smaak van fondant of marsepein?

Alvast bedankt voor het verrijken van mijn kennis! :Y

www.joyofbaking.nl - ''pure passie''

Re: Vragen over het gebruik van Crisco en Tylose

crisco
1. donker op kamertemp.
2. ja
3. voor botercreme inderdaad, om te vullen of mee af te smeren, zoek maar eens op buttercream cake of american buttercream cake op google. crisco is het merk, shortening is de naam.

tylose:
1. ja, tylose is een merknaam, petal powder ook, het heet ook wel tylo powder, of cmc
2. kan je meteen gebruiken, evt een kwartier max 1 uur laten rusten. traganthgom, is de natuurlijke variant van tylose, die moet wel langer rusten.
2b. afhankelijk van hoe stug je wilt dat je fondant wordt. gewoon uitproberen, dat is de beste manier.
3. heeft geen zin bij marsepein, marsepein is te vet om snel uit te harden

laatste: nee, geen invloed. je proeft beide niet, maar je voelt tylose wel in je mond. beetje glijerig lijmerig gevoel.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs