1

Onderwerp: wat vraagjes over Meringue botercrème

Ik gebruik nu steeds de botercreme 1:1 en heb me verdiept in het mbc. Nu zit ik met een klein probleempje, ik wil gewoon eiwit gaan gebruiken van eieren, maar ik heb geen thermometer daarvoor. Zal te heet zijn om het met de vinger aan te voelen lijkt mij. Hoe weet ik dat het toch aan de temperatuur zit?

Wat kun je gebruiken om smaakjes toe te voegen? Ik wil het graag gaan proberen op cc's voor een mooie toef, die ik graag roze wil maken, ik heb hier wel een flesje van dr. Oetker vanille aroma, maar lijkt mij niet lekker in combinatie van de kleur  :s en kan ik voor de kleur een druppel americolor rood voor gebruiken? Voor de smaak gelieve geen dingen waar alcohol in verwerkt is, eten namelijk ook kinderen van.


Een hoop vragen en hoop ook dat ik een beetje duidelijk ben. Wil nog wel eens onduidelijk overkomen  :o

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

Re: wat vraagjes over Meringue botercrème

ik maak zelf altijd deze botercreme en ikg ebruik ook echt eiwit. ik voel of de eiwitten heet genoeg zijn net als het filmpje op youtube (how to link bij het recept). Je kan voelen of de eieren gaar zijn als de suiker is gesmolten. hitte valt reuze mee!

over smaak kan ik je helaas niet adviseren

3

Re: wat vraagjes over Meringue botercrème

Nu je het zegt, in het filmpje voelt ze ook inderdaad met de vinger. Heb het filmpje een paar keer bekeken, maar had geen geluid aan staan, omdat het toch Engels is en vaak toch wat lawaaiig is hier. Zal dan eerst eens kijken hoe het zo smaakt, misschien wel lekker genoeg om eerst eens zonder smaakstof te werken. Vind bc zo ook al lekker. Zal er wel wat colorgel bij in doen voor de kleur, want vind roze wel heel erg leuk voor als toef.  :)

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

4

Re: wat vraagjes over Meringue botercrème

Met de vinger voelen of de suiker gesmolten is is inderdaad niet te heet, maar in dat geval mag je er niet zomaar vanuit gaan dat je eiwitten "veilig" zijn: uitkijken met langere tijd uit de koelkast, zwangere vrouwen, kleine kinderen en oudere mensen dus :Y

Ik doe het zelf wel met een thermometer, en verhit tot boven de 68 graden ( en dan is het niet meer lekker om er een vinger in te steken! :+ )

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: wat vraagjes over Meringue botercrème

Whow, dat was een berichtje van ver weg  :) .
Tja, vind het ook wel griezelig, gezien ik ook kids heb. Misschien dan eens op zoek naar eiwitpoeder, lijkt me veiliger. Wil graag van alles proberen, maar moet niet ten koste gaan van de gezondheid van mijn kids.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

6

Re: wat vraagjes over Meringue botercrème

Tam schreef:

Misschien dan eens op zoek naar eiwitpoeder, lijkt me veiliger.

:Y Dat is wel zo'n beetje de zekerste oplossing . Succes! :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>