1

Onderwerp: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Ik maak steeds cake in plaats van biscuit (biscuit lusten ze hier niet zo graag). Maar het lukt me nooit om de taart strak te bekleden, ik smeer hem af met confituur, gelei of choco.
Als ik naar jullie taarten kijk zijn die veel strakker en dus ook mooier. Ligt het aan de cake, hoewel de 3d taarten (die toch ook vaak van cake gemaakt zijn) bij jullie ook strakker zijn. Wie weet wat ik verkeerd doe? Alle tips zijn meer dan welkom.

Hier enkele voorbeelden van mijn taarten:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HSWLMMME-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7FZQFGPL-D.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-JDM3FMY6-D.jpg

2

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

ik denk dat het aan het afsmeren ligt. Confituur vult niet zo de 'gaten' op als botercrème; denk dat dat voor de andere 2 ook geldt

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Gebruik je al een smoother?

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Bij aparte vormen gooi ik wel altijd wat meer bc op de cake, maar een gewone ronde cake heeft vrijwel niks nodig. Ik gooi er wat bc op en haal het overgrote deel weer weg met een side scraper. De cake zie je er dan gewoon doorheen. En volgens mij zijn mijn taartjes best strak :)

Oh en aparte vormen als zo'n barbie of 3D kun je het beste smootheren met een stukje fondant.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

@ Suuz: smootheren met fondant....?
Nog nooit van gehoord, maar ga het eens proberen!

6

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Misschien ook iets dikker fondant/marsepein gebruiken. Dat scheelt ook

7

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Bij aparte vormen gooi ik wel altijd wat meer bc op de cake, maar een gewone ronde cake heeft vrijwel niks nodig. Ik gooi er wat bc op en haal het overgrote deel weer weg met een side scraper. De cake zie je er dan gewoon doorheen. En volgens mij zijn mijn taartjes best strak :)

Oh en aparte vormen als zo'n barbie of 3D kun je het beste smootheren met een stukje fondant.


Best strak?? Het zijn complete kunstwerkjes  :Y Dat smootheren met fondant heb ik inderdaad wel eens eerder gehoord maar nog nooit gedaan. Ga ik ook eens proberen!!

Maar ik smeer altijd af met bc. Werkt prima.

Een mens lijdt het meest voor het lijden dat hij vreest

8

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

afsmeren met wat anders dan bc word het al wat minder strak.
een afgesmeerde taart met bc kan je in de koelkast zetten.
De boter wordt dan weer hard en dan kan je alsnog met een heet palletmes erover heen gaan om het nog gladder te krijgen.
Ik smeer alleen af met jam als het echt niet anders kan (allergie) maar die krijg ik ook nooit zo strak als afsmeren met bc.

Alles goed???? nee 3 fout

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Ik heb daar bij cake niet zo'n probleem mee eerlijk gezegd... Maar je moet de jam dan wel zeven en echt dunnetjes aanbrengen.
Maar als je cake niet zo strak uit de vorm komt is het niks natuurlijk :)
Je kunt de cake ook gewoon strak krijgen door hem gewoon bij te snijden, maar dan trekt de jam nogal in de snijvlakken... niet zo lekker dus.
En smootheren met fondant is een trucje van -wie anders- Colette Peters!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik heb daar bij cake niet zo'n probleem mee eerlijk gezegd... Maar je moet de jam dan wel zeven en echt dunnetjes aanbrengen.
Maar als je cake niet zo strak uit de vorm komt is het niks natuurlijk :)
Je kunt de cake ook gewoon strak krijgen door hem gewoon bij te snijden, maar dan trekt de jam nogal in de snijvlakken... niet zo lekker dus.
En smootheren met fondant is een trucje van -wie anders- Colette Peters!

en dat werkt geweldig! heb gisteren voor het eerst een bloemvorm gemaakt en gesmootherd met fondant. Ging super!

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

11

Re: Het lukt me niet om cake strak te bekleden.

Geweldig zeg, zo'n forum! Mijn vraag is al gesteld en de antwoorden staan ook al klaar! Dankzij mij allemaal bedankt!