26 Laatst bewerkt door Cathjoh (22-03-2010 12:03)

Re: Recept Merengues

Chocolade batons...

Een aantal weken geleden heb ik voor het eerst schuim koekjes gemaakt van eiwit-suiker en gehakte walnoten...
Over heerlijk!!!!!! :9

Gisteren geprobeerd en vandaag nog een keer.. deze zelfde schuim koekjes maar nu met cacao  (chocolade batons)  en het is niet zo als ik zou willen.
Ze moeten langer drogen en toch zijn ze niet geheel droog...

Bij het kloppen van het schuim zie je al duidelijk een andere massa.
Het wordt niet zo stijf en ziet er glanzend uit. 
Wie weet hoe dat komt en/of is daar de cacao de boosdoener van?????

Ik ben reuze benieuwd.

Fijne dag
gr Cathjoh

27

Re: Recept Merengues

Paascake met mangoglazuur en cantuccini

Ingredienten:
200 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g suiker
1 el amandelaroma (flesje 30 ml)
3 eieren (biologisch)
50 ml melk
200 g zelfrijzend bakmeel
250 g poedersuiker
2-5 el appel-mangosap
1 zakje jelly beans (snoepjes, 350 g)
10-12 cantuccini (amandelkoekjes, zak 175 g), grof verkruimeld

Kijk voor de bereidingswijze even op : http://www.feestdagentips.nl/paascake
Anders wordt het zo'n lang bericht.
Fijne pasen alvast!!
Groetjes, Margo :9

Re: Recept Merengues

sorry voor die oude koe uit de sloot halen  :+
maar heb een vraagje.
kun je hier ook gewoon een schuimtaart van maken of zeg ik nou iets doms  :x
ik ben op zoek naar een recept voor naturel schuimtaart voor een vriend.

carpe diem

29

Re: Recept Merengues

Klinkt erg lekker ! Ga ik ook eens uitproberen !

Groetjes Diana..:)

30

Re: Recept Merengues

liselotte1983 schreef:

sorry voor die oude koe uit de sloot halen  :+
maar heb een vraagje.
kun je hier ook gewoon een schuimtaart van maken of zeg ik nou iets doms  :x
ik ben op zoek naar een recept voor naturel schuimtaart voor een vriend.

ouwe koe + late reactie :+ Ja hoor dat kan prima!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

31

Re: Recept Merengues

Ja is heerlijk hoor als taart!   :Y
In de vorm van een taart op bakplaat (+bakpapier) en 1,5 -2,5 uur (afhankelijk van de grootte en dikte) in de oven.
Als t afgekoeld is vers geklopte slagroom en verse aardbeien er op. Beetje poedersuiker er over voor de sier en smullen maar!
Elke keer een simpele topper op verjaardagen  :lol:

32

Re: Recept Merengues

mmm klinkt lekker! iemand enig idee hoe lang deze houdbaar zijn?

33 Laatst bewerkt door ireen123 (25-03-2012 20:36)

Re: Recept Merengues

foutje

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

34

Re: Recept Merengues

Volgens mij best lang als ze maar goed droog zijn en je ze luchtdicht bewaart.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

35

Re: Recept Merengues

Als je ze van chocolade wilt maken, moet je dan een deel poedersuiker vervangen door cacao of gewoon extra cacao erbij doen? Zo ja, hoeveel??

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com