1

Onderwerp: soezie biscuitmix.

ik gebruik de biscuitmix van soezie, erg lekker maar elke keer als ie de over uitkomt zit er een 'deuk' in.
niet aan de bovenkant, maar rondom de taart.
zeg maar als ik het bakblik half vul, zit daar later de deuk.
wat dus omhoog komt word smaller.

rara hoe komt dit? beter gezegd: hoe kom ik eraf :)

had een foto ervan gemaakt, maar weet alleen hoe ik foto's vanaf hyves hierop zet.

dus dat moet ik nog even bekijken..


hebben jullie raad of ervaring hiermee?

2

Re: soezie biscuitmix.

Als je bedoelt dat alleen het midden omhoog komt en de randen laag blijven, dan kan je proberen om te bakken op lagere temperatuur. Of de temperatuur op laten lopen, of bake even strips gebruiken of een natte handdoek om je vorm tijdens het bakken.

Het komt dan nl doordat de buitenkant sneller gaar wordt dan het midden. Die buitenkant stopt dan met rijzen terwijl het midden nog wel doorrrijst.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3 Laatst bewerkt door Tamara1977 (17-03-2011 19:57)

Re: soezie biscuitmix.

ik weet wat je bedoelt.
Ik gebruik ook soezie.
Heb al ff niet meer gebakken maar ik geloof dat ik met de temp. heb gespeeld totdat ik dat niet meer had.

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

4

Re: soezie biscuitmix.

Oké dus misschien ligt het gewoon aan het merk. Ik ga gewoon wat uitproberen. Als ik hier op de foto's van die strakke taarten zie weet ik niet wat ik zie zo mooi:) dat is het halve werk toch:)                                   Bedankt voor de reactie allebei!

5

Re: soezie biscuitmix.

ik ben nu na lange tijd ook weer bezig met bakken.
Ben benieuwd of het me nog lukt :)

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977