1

Onderwerp: Bekleden taartje

Hallo,

Ik heb al een aantal taartjes gemaakt! De ene keer gaat het beter dan de andere. Zo had ik afgelopen zaterdag een taartje gemaakt en afgesmeerd met botercreme..
Toen ik de taart met fondant wilde bekleden ontstonden er verschillende scheurtjes op de rand van de taart.
Ik had al verschillende oorzaken bedacht zoals, fondant te dun uitgerold, fondant te droog, afgesmeerde taart niet lang genoeg in de koelkast...
Ik ben behoorlijk precies en kan dat dan niet uitstaan!

Ik vroeg me af of jullie een afgesmeerde taart in de vriezer zetten zodat je hem super strak af kan smeren en zo ja hoe lang dan?
En wat zijn jullie ervaringen?

Graag zou ik wat tips willen! Kan ik die weer eens uitproberen!
Alvast bedankt!

Groetjes Suus

2

Re: Bekleden taartje

Neu. Niet in de vriezer hoor. Ik de koelkast is genoeg  :Y

Eerst afsmeren met 1:1 botercreme. Dan half uurtje in de koelkast. Dan nogmaals afsmeren en/of nasmeren met een heet paletmes. Dan weer terug de koeling in terwijl ik fondant kneed en uitrol en dan bekleden.
Zo doe ik het altijd.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Bekleden taartje

Nadat hij een half uurtje in de koelkast heeft gestaan leg ik er altijd een keukenpapiertje tegenaan en wrijf met mijn hand de bobbeltjes die er nog zijn glad. Door de warmte van je hand lukt dat goed.

Fondant heel erg goed doorkneden tot het lekker soepel en warm is en best aardig doorwerken met het bekleden.

Succes!

4

Re: Bekleden taartje

Super fijn!

Bedankt voor de snelle reactie! Ik ga het van het weekend meteen uitproberen!

5

Re: Bekleden taartje

Succes  :)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!