1

Onderwerp: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

fondant of marsepein?

2

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

:think: Hmmm, goeie vraag.

Ik zou voor de fondant gaan, maar dat droogt natuurlijk wel sneller uit. Als je echt flinterdun wilt uitrollen zou ik voor gumpaste kiezen. Dat word gebruikt om suikerbloemen mee te maken, en kun je echt heel dun uitrollen, omdat het veel elastischer is.

Groetjes San

3

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Ik heb het idee dat fondant iets elastischer is dan marsepein. Het is makkelijker door te kneden, maar met uitrollen merk ik weinig verschil. Ik weet dan ook niet welke van de twee je het dunst zou kunnen uitrollen.

Groetjes, Monica

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Waar wil je het voor gebruiken?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

bekleden van een taart! iemand wilt dat ik het zo dun mogelijk bekleed maakt nietuit of het fondant of marsepein is

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Ik zou dan voor fondant gaan... Al moet ik wel zeggen dat je toch altijd aan bepaalde dikte vastzit om het mooi en strak om een taart te krijgen.
Persoonlijk laat ik me dit soort dingen niet vertellen. Ik maak de taart, ik heb er verstand van, ik weet wat wel en niet werkt. Als ze het anders willen moeten ze het zelf maar maken  :lol:

(verder ben ik niet arrogant hoor  :+ )

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Ik heb nog nooit bekleed met fondant maar denk ook dat je dan beter fondant kan nemen. Of je gebruikt marsepein (vind ik zelf minder zoet en meer smaak hebben). Maar wat Suuz ook zeg.....de taart wordt er niet mooier op wanneer je zo dun mogelijk wil bekleden.

8

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou dan voor fondant gaan... Al moet ik wel zeggen dat je toch altijd aan bepaalde dikte vastzit om het mooi en strak om een taart te krijgen.
Persoonlijk laat ik me dit soort dingen niet vertellen. Ik maak de taart, ik heb er verstand van, ik weet wat wel en niet werkt. Als ze het anders willen moeten ze het zelf maar maken  :lol:

(verder ben ik niet arrogant hoor  :+ )

:thumb:   :thumb:  :thumb:  :thumb:

groetjes van Ann

9

Re: welke van de 2 kun je het dunste uitrollen?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Ik zou dan voor fondant gaan... Al moet ik wel zeggen dat je toch altijd aan bepaalde dikte vastzit om het mooi en strak om een taart te krijgen.
Persoonlijk laat ik me dit soort dingen niet vertellen. Ik maak de taart, ik heb er verstand van, ik weet wat wel en niet werkt. Als ze het anders willen moeten ze het zelf maar maken  :lol:

(verder ben ik niet arrogant hoor  :+ )

whahahaha! 

maar goed... vaak vragen mensen dat omdat ze geen dikke laag om de taart heen willen. En zo dun mogelijk is trouwens heel relatief. Wat vind je dun? Ik zou ook voor fondant gaan, en dan gewoon mooi uitrollen en bekleden. Dat is dan gewoon zo dun als het mogelijk is, toch? Dunner kan niet, dan wordt het lelijk.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me