1

Onderwerp: roomboter of margerine

even een vraagje. Ik ga een topsy turvy maken van cakebeslag want het is de eerste. Nu moet daar mega veel boter in. Ik gebruik eigenlijk altijd roomboter. Maar omdat er nu zoveel in moet (lees 3 kilo) dacht ik misschien goedkoper om margerine in te doen. Maar is dat lekker?

2

Re: roomboter of margerine

Smaken verschillen, maar persoonlijk geeft roomboter altijd de beste smaak. Misschien een idee om volgende keer bij zo'n grote taart naar de makro te gaan voor een bulk verpakking. Wij gebruiken in de bakkerij staven van 2,5 kilo, of een doos van 10kg. Vaak is hoe groter hoe goedkoper.

Maar als je echt smaak wil leveren zou ik roomboter nemen.

3

Re: roomboter of margerine

Je kan ook half roomboter en half margarine nemen. Dan heb je evengoed de smaak.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: roomboter of margerine

Margarine geeft wel een ander resultaat dan roomboter, misschien handig om daar even rekening mee te houden :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: roomboter of margerine

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Margarine geeft wel een ander resultaat dan roomboter, misschien handig om daar even rekening mee te houden :)

Hoe dan anders?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: roomboter of margerine

In cake bijvoorbeeld kan de cake een stuk krokanter bakken, met roomboter blijft hij een stuk soepeler.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: roomboter of margerine

Hee grappig. Is me nooit zo opgevallen. Ik zal er eens op letten!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: roomboter of margerine

ik gebruik voor cake meestal margarine, en tegenwoordig vaak half roomboter/ half margarine

Groetjes, Dorothea.

9

Re: roomboter of margerine

dank jullie voor je reacties. Het wordt dus idd half om half of gewoon roomboter. Ga er eens over nadenken. Maar denk als het toch qua smaak scheeld dat ik voor roomboter kies.

10 Laatst bewerkt door Esther68 (17-03-2011 14:53)

Re: roomboter of margerine

Ik gebruik altijd roomboter, maakt het toch net wat lekkerder.  :9

@karinth1: niet iedereen heeft een pasje....ik bv dus niet. ;)

11

Re: roomboter of margerine

Esther68 schreef:

Ik gebruik altijd roomboter, maakt het toch net wat lekkerder.  :9

@karinth1: niet iedereen heeft een pasje....ik bv dus niet. ;)

Begrijpelijk  :) Maar zag de winkels makro hanos en sligro zovaak voorbij komen. Bijna iedereen shopt tegenwoordig bij de makro. Maar ken je ook niemand met een pasje?

12

Re: roomboter of margerine

Karinth1 schreef:
Esther68 schreef:

Ik gebruik altijd roomboter, maakt het toch net wat lekkerder.  :9

@karinth1: niet iedereen heeft een pasje....ik bv dus niet. ;)

Begrijpelijk  :) Maar zag de winkels makro hanos en sligro zovaak voorbij komen. Bijna iedereen shopt tegenwoordig bij de makro. Maar ken je ook niemand met een pasje?

Jawel, maar ik ben niet zo vragerig, zeg maar  ;) . Een paar weken geleden is mijn man met een pasje viavia naar een groothandel geweest. Ik weet niet meer welke maar bij deze zijn ze tegenwoordig niet zo streng meer. Je hoeft je paspoort niet meer te laten zien zodat ze gelijk zien dat jij niet de pashouder bent.

13

Re: roomboter of margerine

Ik heb wel een pas. Maar heb al eens gekeken maar de roomboter is daar niet goedkoper zelfs duurder dan in de gewone winkel

14

Re: roomboter of margerine

Roomboter kost bij de lidl 0,95 cent voor een 250 gram.
Willy