1

Onderwerp: biscuit te vers?

Hallo allemaal,
ik ben een beginners taartjes maker..
ik ben een voorstander van alles lekker vers maken..
MAAR als ik een taartje maak maak ik meestal de avond van de voren het biscuit, stop het in een plastic zak als het is afgekoeld en de dag erna maak ik de vulling en bekleed hem met fondant.
Als ik de taart dan aansnijd (diezelfde dag nog) dan merk ik dat het snijden wat moeilijker is omdat het te vers is?!

wat doe ik verkeerd? is de biscuit te vers? gebruik ik te veel eieren?
ik heb de hoeveelheden hier van de site genomen..
hoe doen jullie dit?

Alle tips zijn welkom

groetjes ramona

2

Re: biscuit te vers?

Ja klopt, als het te vers is, dan kruimelt het heel erg en kan je het als het tegenzit zelfs stuk trekken met het doorsnijden. Dé tip hier van het forum is je biscuit een nachtje invriezen.

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

3

Re: biscuit te vers?

Ah ok, dus als ik het biscuit heb gemaakt af laten koelen nachtje in de koelkast laten staan en dan paar uurtjes laten ontdooien.
kan ik het biscuit gewoon in een plastic zak doen? pedalemmerzak ofzo?
ik ga het meteen uitproberen, ik ben benieuwd..

Bedankt voor de tip  ;)

4

Re: biscuit te vers?

Het mes even in heet water voor je m aansnijdt , taart hoeft echt niet ingevroren, wel dag voor opmaken bakken.

5

Re: biscuit te vers?

Bedankt voor de tip eerst mes warm maken!!

Zijn er nog meer tips?