1

Onderwerp: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Spannend vandaag. Dit weekend wil ik een taart proberen te maken. Mijn allereerste. Heb alles afgespeurd en spullen gekocht om niet mis te hoeven grijpen.  :rolleyes:

Heb het bakschema van het forum gebruikt. Temperatuur op voeren na 15 minuten en na 15 minuten weer hoger.

Ik zag dat hij flink ging rijzen en het leek wel een maanlandschap. Dacht dat het niet goed ging komen. Hij naderde het randje van de bakvorm en was bang dat hij er over heen zou gaan.  :think:
Maar is binnen de vorm gebleven.

Ik heb er foto's van gemaakt, maar moet nog even uitdokteren hoe ik die hier kan plaatsen.

Mijn tweede taartje staat nu in de oven. Een maatje kleiner. En die gaat ook lukken zo te zien.

Ik ga gelijk de uitdaging aan om morgen chipolatavulling te maken en dan nog een leuke afwerking verzinnen.
Ik heb er helemaal zin in.

Wordt vervolgd.

2

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

http://i75.photobucket.com/albums/i295/brabertje/taart/P3111466.jpg

http://i75.photobucket.com/albums/i295/brabertje/taart/P3111468.jpg

Ik denk dat de rand zo geworden is door te veel boter met insmeren bakblik??? Of denken jullie iets anders???

3

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Hee,
Welk recept heb je gebruikt voor die taarten.
De laatste foto is heel erg hoog. Hoe heb je dat gedaan?
Mijne worden nooit zo hoog:(

Wrrrr

4

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

heb je geen bloem gebruikt in de bakpan? Want dat moet je er wel bij gebruiken, nu heeft ie waarschijnlijk toch vastgeplakt gezeten. Maar voor een eerste kapsel is ie mooi hoor, de mijne was net berg en dal hahaha.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

5

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Ik heb nu nog de biscuit mix gebruikt. En de handelingen verricht volgens de recepten hier op de site.
Heb 12 minuten staan mixen op de hoogste stand. Alles op kamertemperatuur.
Ook had ik iets gelezen over de temperatuur langzaam op te schroeven. Eerst 10 minuten op 160 graden, na 10 minuten op 170 graden en de laatste 15 minuten op 175 graden.
En dit is het resultaat.
De tweede taart die ik gebakken heb is nog hoger geworden. Die is ruim 8 centimeter.

6

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Nee ik heb geen bloem gebruikt.. Wel bakpapier op de bodem en bakspray. 1 minuut laten drogen volgens gebruiksaanwijzing. Er zat by the way, niets aan het bakblik gekleeft of zo. En het bakpapier kreeg ik er ook heel makkelijk af.

Ga ik de volgende proberen met wat bloem.
Thnx voor de tip.

7

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Bakpapier moet je ook gewoon gebruiken, ook die insmeren en bestuiven. Heb laatst vergeten de bodem te bestuiven en toen ging het bakpapier er wat lastiger af.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

8

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

ik plak het bakpapier aan alle randen vast met boter , en smeer er niets overheen..

9

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

Ja, dat zou ook nog kunnen, maar meestal schiet ik toch uit met smeren, vandaar dat ik het bakpapier ook maar doe  ;)

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

10

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

ik gebruik op de bodem bakpapier en op de randen boter.. werkt prima - plakt niet vast.
Rondom bakpapier vind ik zo'n geklooi ;)

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

ik vet mijn bakblikken in met crisco en gebruik nooit bakpapier. (of bloem)
wanneer je je biscuitbeslag in je bakblik doet, ga dan even met een spatel door rand (overgang tussen bodem en wand van bakblik) om evt. lucht te laten ontsnappen, zo voorkom je zo'n brokkelende rand.
succes.
gr. hansje

12

Re: Mijn eerste kapsel, ik ben trots

hansje pansje kevertje schreef:

ik vet mijn bakblikken in met crisco en gebruik nooit bakpapier. (of bloem)
wanneer je je biscuitbeslag in je bakblik doet, ga dan even met een spatel door rand (overgang tussen bodem en wand van bakblik) om evt. lucht te laten ontsnappen, zo voorkom je zo'n brokkelende rand.
succes.
gr. hansje

Dank je voor de tip. Het tweede baksel heb ik minder boter gebruikt en zag er gelijk een stuk beter uit.