1

Onderwerp: Wat doe ik fout?

Ik ging met veel goede moed en een mooi idee een taart maken. De bodem kwam er perect uit.

Daarna ging ik een flappentaart maken.

Het ging al meteen fout bij de fondant. Die ging bladderen en ik kreeg het ook niet goed.
De onderste laag was fondant dat bladderde en de bovenste laag was marsepein en dat ging scheuren.

Wat heb ik fout gedaan? Het is echt en drama taart geworden. Heel lelijk!
Ik heb met marsepein en fondant gewerkt omdat alleen fondant vind ik erg zoet en alleen maar marsepein vind ik zo droog.

Kan iemand mij helpen wat gaat er fout?

2

Re: Wat doe ik fout?

Misschien een idee om marsefond te maken ( 1:1 fondant en marsepein) en dat voor beide lagen te gebruiken?

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: Wat doe ik fout?

Kan aan mij liggen hoor, maar...... ik snap het niet helemaal

Taarten... voor mij een inspannende ontspanning

Re: Wat doe ik fout?

Welke fondant en welke marsepein heb je gebruikt en hoe ben je precies te werk gegaan??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Wat doe ik fout?

van fun cakes.. zwarte fondant kant en klaar.. en marsepein  zelf gekleurd..
gekneed beide apart... boven op elkaar gelegd en toen uitgerold.. Het zwarte ging bladderen en het oranje scheuren (voor flappen taart 2 kleuren over elkaar gerold)

Re: Wat doe ik fout?

Dus je hebt het samen uitgerold? Marsepein op fondant??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7 Laatst bewerkt door Glamour (13-03-2011 22:57)

Re: Wat doe ik fout?

De zwarte voorgekleurde van funcakes vind ik zelf altijd heel erg plakkerig en lastig te verwerken. Had je daar geen last van? Ik begrijp ook niet helemaal wat je bedoelt met bladderen... bedoel je dat het te droog was, dat het afbrokkelde? In dat geval is de fondant misschien te droog. Heb je het wel goed luchtdicht verpakt bewaard?

Ik denk toch dat het niet heel handig is om marsepein en fondant op elkaar uit te rollen, ik denk dat het marsepein daardoor ook is gaan scheuren. Fondant rolt iets sneller uit dan marsepein (in mijn ervaring), en heeft minder druk nodig. Als de marsepein te snel uitgetrokken wordt, door de fondant, gaat het scheuren, denk ik. Ik denk dat je deze how-to hebt gevolgd? http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=40989

Ik zou het met alleen fondant, of alleen marsepein (of marsefond) proberen. Misschien gaat dat beter.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

8

Re: Wat doe ik fout?

jep die heb ik gebruik
het pakje fondant was gewoon nog dicht..
het werd ook meer grijs al zeg ik t zelf,
maar ik wist niet dati k fondant en marsepein niet op elkaar kon uiterollen
maar ieder geval thnx! volgende keer beter