Onderwerp: Macarons
Macarons
5 eiwitten,
200 gr kristalsuiker
80 gr water
200 gr.amandelpoeder
200 gr. poedersuiker
10 gr vanille suiker
mespuntje zout
Verwarm de oven voor op 150 graden
Klop 3 eiwitten tot een niet te stijf schuim,
Breng het water met de kristalsuiker aan de kook en kook door tot 110 graden celsius.Giet dit bij de eiwitten in de keukenmachine en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
Meng het amandelpoeder met de poedersuiker,de vanillesuiker en het zout en roer de overige eiwitten erdoor.Spatel dit vervolgens door het andere eiwitmengsel.Vul hiermee een spuitzak.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat kleine bolletjes.Laat ze ongeveer 1 uur rusten en enigszins uitdrogen.
Bak de Macarons 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak verschillende kleuren macarons door aan he beslag een paar druppels kleurstof toe te voegen.Vul de Macarons met bijvoorbeeld Ganache,jam of mokkacreme.
Dit is uit het boek van De Banketbakker Cees holtkamp