1

Onderwerp: lage taart en botercreme

Hoi taartenbakkers,
Ik heb inmiddels mijn tweede taart gemaakt.
Ik heb het recept aangehouden van Evelien.
De eieren laat ik in kokend water enkele minuten liggen. Ik mix daarna ook nog au bain marie 10 minuten. De gezeefde bloem spatel ik erna nog doorheen. Ik kan geen hoge witte pieken maken in dit beslag
Ik gebruik een handmixer. Mijn taart wordt niet hoger dan de mix die ik in de vorm giet. Daarnaast is de buitenkant vrij donker en wat hard. Binnenin is de biscuit redelijk luchtig. Laatste keer een beetje droog. Ik heb een heteluchtoven en gebruik deze op 180 graden. Misschien toch iets te hoog? Heeft iemand DE tip voor een hoge biscuit?

Daarnaast gebruik ik boter in flesje (vloeibaar). Kan dit de reden zijn dan mijn botercreme niet echt hard wordt maar zacht blijft?

2

Re: lage taart en botercreme

Het water waar je je eieren in legt moet niet kokend zijn, maar gewoon heet uit de kraan. Verder doe je het helemaal goed, alleen hoef je er geen pieken van te kunnen trekken (Dat is alleeen als  je eiwit klopt) Het moet er alleen wel licht en luchtig uit zien voor je je meel erdoor schept. Als je mixer niet zo snel draait moet je dus evt. wat langer mixen dan 10 minuten.

180 graden is voor hete lucht idd te heet. Dan kan je 160 graden aanhouden (Altijd ongeveer 20% minder heet dan een gewone oven)

Vloeibare margarine is niet geschikt om botercreme van te maken. Dan blijft het idd heel erg zacht. Margarine uit een kuipje om dezelfde reden ook niet. Alleen margarine uit een pakje werkt voor botercreme (of rromboter natuurlijk!! :)  :9 )

If life gives you lemons, make lemoncurd.