1

Onderwerp: Juiste verhouding merinque botercremé?

Ik wil morgen de merinque botercremé maken en heb dus even gekeken naar het recept wat hier bij de recepten staat.

Nu snap ik iets niet......zal wel aan mij liggen  :Y

140 gram eiwitten
280 gram kristalsuiker
280 gram roomboter* (of 420 gram voor de 1-2-3 verhouding) op kamer temperatuur en in stukjes

De onderste zin; wat moet ik nu aanhouden 280 gram of 420 gram roomboter? En hoeveel gram is één eiwit ongeveer?

Re: Juiste verhouding merinque botercremé?

1 eiwit van een M ei is ongeveer 35 gram

280 of 420, is net wat jij wilt.
je doet toch stukje voor stukje de boter erbij, dus je maakt sowieso eerst wel de 280, dus de 1-2-2 versie, vind je hem te slap, dan nog wat boter erbij

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Juiste verhouding merinque botercremé?

Ik wil hem als toef gaan gebruiken; dan zal ik waarschijnlijk de 420 moeten gebruiken? En als ik minder wil maken van kan ik het gewoon halveren toch?

Re: Juiste verhouding merinque botercremé?

ja voor de toef heb je wel 420 nodig, en je kunt inderdaad alle ingredienten halveren als je de helft minder wilt maken :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs