1

Onderwerp: eiwit (schuimpjes) bodem

weet iemand misschien hoe ik kan voorkomen dat mijn eiwit (schuimpjes ) bruin worden in de oven. ik heb een electrische oven.

groetjes jolanda

2

Re: eiwit (schuimpjes) bodem

Dan staat je oven waarschijnlijk te heet  :think:

Ik gebruik altijd dit recept:

Benodigdheden
4 eiwitten
350 gram suiker
soda (om gereedschap te ontvetten)

(heb je een andere hoeveelheid eiwitten,
reken dan ongeveer 87,5 gram suiker per eiwit)

Bereidingswijze schuimpjes:
Voorbereiden
Schaal en gardes waarin je de eiwitten gaat kloppen goed ontvetten met heet water en soda  (zeer belangrijk , anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt!).

Bereiden
Oven voor verwarmen op 125 graden (hetelucht oven 110 graden)

Eiwitten bijna stijf kloppen (totdat er zich vlokken vormen).
Beetje bij beetje de suiker erdoor roeren.

Mengsel overbrengen in een spuitzak en op een plaat bekleed met bakpapier de gewenste vormpjes spuiten.

De schuimpjes in 20 minuten droog bakken (als je een schuimpje van de plaat afpakt en hij laat meteen los dan zijn ze goed).

3

Re: eiwit (schuimpjes) bodem

dan staat je oven duidelijk te hoog. de suiker gaat dan karameliseren

(en als je te lang wacht met de temperatuur zachter te zetten, gaat het echt verbranden en dat proef je heel goed...)

4

Re: eiwit (schuimpjes) bodem

bedankt dames  dan weet ik dat voor de volgende keer