1

Onderwerp: marshmallow rolfondant

Ik heb vandaag weer eens een taart gemaakt met MMF, het uitrollen ging prima en het blijft ook best wel zacht maar zodra ik het van mijn mat wil afhalen dan begint de ellende.. Op een of andere manier wil het niet echt van de mat af en de figuurtjes vervormen helemaal..

Laatst had ik cupcakes om te versieren en toen had ik vanille fondant van funcakes en daar had ik minder mee en daar zat ook wel iets tylose door heen.. Kan het daar aan liggen??

2

Re: marshmallow rolfondant

Heb je uitgerold op poedersuiker of crisco? Of zo direkt op de mat?

Als ik de lap voor over de taart moet uitrollen dan rol ik altijd uit op poedersuiker. Dat vind ik makkelijker dan crisco omdat jet dat makkelijker bij kan strooien onder je lap.
Maar als ik versierselen maak rol ik ook gewoon uit op een mat (die van Ikea). Als het blijft plakken haal ik het los met een paletmesje (van de Blokker).

Als je tylose door fondant (of MMF) mengt plakt het in mijn ogen ook iets minder, maar het hard ook sneller uit en soms is dat niet altijd handig (+ dat het de smaak aantast).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.