1

Onderwerp: Luchtbellen

Woensdag volgde ik mijn 1ste workshop en het was een ramp de fondant scheurde elke keer dus nu ben ik al dag 2 aan het oefenen om een taart te bekleden (mijn buren zijn hier erg blij mee) Nu lijkt het net of ik allemaal luchtbelletjes in mijn marsfond heb hoe komt dit? Hoe voorkom ik dit in het vervolg want zo lijkt het dus echt nergens op. Ik heb hem wel zelf gemaakt 1/2 marsepein en 1/2 fondant en zelf gekleurd

2

Re: Luchtbellen

Dag Chris,

De luchtbellen zijn dikwijls het gevolg van het kneden van je fondant. Als je de fondant tijdens het kneden dubbel vouwt, dan komt er lucht tussen de vouwen en krijg je luchtbellen. Probeer eens niet te vouwen tijdens het kneden en zie eens of het opgelost is?

Groetjes!

Groetjes van Natascha!

3

Re: Luchtbellen

TIP:
Wat je ook kan doen is de luchtbellen door te prikken met een speld. Daarna gewoon weer gladstrijken.

4

Re: Luchtbellen

Bedankt voor de tips dat van dat plooien wist ik idd nog niet, morgen dus taart nummer 3 proberen in de hoop dat het dan wel lukt ;-)