1

Onderwerp: eerste biscuit gelukt, waarmee afsmeren voor slagroomtaart

Mijn eerste biscuit gebakken vanmiddag. Hij is wel een beetje scheef, maar is verder goed gelukt. Hij is 7 cm hoog geworden (op het laagste punt)  :)

Maar nu mijn vraag, ik wil graag een slagroomtaart maken. (heb nog geen fondant of marsepein) Moet ik deze dan ook afsmeren met botercreme? Ik lees nl dat er ook wel slagroom gebruikt wordt? Misschien een beetje domme vraag, maar vulling hoeft dan toch niet perse van slagroom te zijn?

Alvast bedankt!

Gr. Linda

2 Laatst bewerkt door Esther68 (10-03-2011 16:44)

Re: eerste biscuit gelukt, waarmee afsmeren voor slagroomtaart

Ik zou aangevette slagroom gebruiken, staat links bij de recepten  ;) .
Misschien zou je als vulling banketbakkersroom kunnen doen?
7 cm is mooi hoogte  :Y

3

Re: eerste biscuit gelukt, waarmee afsmeren voor slagroomtaart

Bedankt voor je reactie.

De taart is toch iets anders geworden.. Ik heb de onderste laag gevuld met aardbeienvlaaivulling en tweede laag met zwitserse room. Wel heb ik de taart afgesmeerd met aangevette slagroom en aangezien ik nog geen slagroomspuit heb met mondjes  :o heb ik de rest van de vlaaivulling erbovenop gedaan en hagelslag aan de zijkant. Is dus niet helemaal zoals het hoort, maar hij was wel superlekker.

Groetjes Linda