1

Onderwerp: Citroen meringue taart

Ik heb gisteren een citroen meringue taart gebakken en hoewel hij zalig is, lijkt het wel of het eiwit terugloopt... ? Hij wordt erg vochtig aan de onderkant. Heeft iemand een idee hoe dit komt? De vulling bestaat uit zelfgemaakte lemon curd. Eieren met citroensap, suiker, schil au bain marie verwarmd tot het stevig en dik werd. Laten koelen met de taart in de koelkast. meringue gemaakt met eiwit en suiker. Geklopt tot goed stijf, toen op de vulling en tien minuten in de oven voor een bruin laagje. Wat heb ik fout gedaan?

http://www.frogbites.nl/wp-content/uploads/20110306-_MG_9546.jpg

Simones Kitchen/Junglefrog Images
Workshops fotografie en styling voor foodbloggers

2

Re: Citroen meringue taart

http://www.ehow.com/how_6114336_trouble … ingue.html
als je engels verstaat kan je hier misschien een oplossing zoeken.
Zo op het eerste gezicht zou ik niet weten wat er aan de hand is. Eerst eiwit al redelijk stijf kloppen en dan de suiker er pas bij doen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Citroen meringue taart

xhafal schreef:

http://www.ehow.com/how_6114336_trouble … ingue.html
als je engels verstaat kan je hier misschien een oplossing zoeken.
Zo op het eerste gezicht zou ik niet weten wat er aan de hand is. Eerst eiwit al redelijk stijf kloppen en dan de suiker er pas bij doen.

Ja dat heb ik gedaan. Snap het ook niet eerlijk gezegd... Ik zal de site eens nakijken..

Simones Kitchen/Junglefrog Images
Workshops fotografie en styling voor foodbloggers

Re: Citroen meringue taart

zit er een laagje (cake, koekkruimels of iets dergelijks) tussen de eiwit en de lemon curd?

5

Re: Citroen meringue taart

verliefdmeiske schreef:

zit er een laagje (cake, koekkruimels of iets dergelijks) tussen de eiwit en de lemon curd?

Eh... Nee, had dat gemoeten dan? Ik begrijp dat dat vocht op zou vangen maar het lijkt me dat het toch ook zonder zou moeten lukken.

Simones Kitchen/Junglefrog Images
Workshops fotografie en styling voor foodbloggers

Re: Citroen meringue taart

eiwit direct op de lemon curd wordt waterig, dat kan je voorkomen door cakekruimels of gemalen maria biscuits ofzo er tussen te doen (heel dun laagje, net genoeg dat ze geen contact hebben). Proef je niks van en je taart blijft mooi stabiel