1 Laatst bewerkt door Nokkie (04-03-2011 15:08)

Onderwerp: slagroom voor aardbeienmousse

Klopt het dat je geen suiker door de slagroom doet die je maakt voor de aardbeienmousse (recept van dit forum)?

Ik lees dat veel dames slagroom liever kloppen met een handmixer dan met de Kenwood.
Maar is er ook iemand die met een Kenwood met succes slagroom klopt en mij kan vertellen hoe lang je ongeveer moet kloppen (in minuten/sec)?
(ik gebruik een:
koude, vetvrije kom,
een vetvrije garde
houdbare slagroom die goed gekoeld is, van de Aldi, merk Milsani, inhoud 200 gram, 35% vet, UHT-gepasteuriseerd.
En een Kenwood KMC 560)

O ja, ik neem aan dat je hem op de hoogste stand moet zetten?

2

Re: slagroom voor aardbeienmousse

Ik doe er meestal geen suiker bij. De mousse is al zoet genoeg door de aardbeien en de suiker die je daar bij doet.

Slagroom opkloppen gaat perfect met een Kenwood. Hoelang het duurt hou ik niet zo bij, maar je ziet toch wanneer het klaar is? Meestal gebruik ik ook gewoon een handmixer, dit gaat bijna even snel en je hebt minder afwas :)

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: slagroom voor aardbeienmousse

Ok. En welke stand zet jij hem?

(Iemand anders schreef: Slagroom doe ik ook wat lager omdat het anders hele luchtige slagroom wordt. Maar wat is "wat lager")

4

Re: slagroom voor aardbeienmousse

Op de middelste stand

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

5

Re: slagroom voor aardbeienmousse

Dank je wel. Het is gelukt.