Onderwerp: snijden taart + bakpan vullen
Me weer eens gewaagd aan het taart bakken. Een pme bakpan nu gebruikt in plaats van springvorm. Veel beter. Taart kwam er goed uit. Alleen ik heb de maattabel aangehouden van funcakes biscuit mix van rond 20 cm. Ik vraag mij af of dat wel klopt. Ik kon de bakpan niet vullen met biscuit tot 2/3. Minder. Er staat op 203 mm bij 102 mm (engels). Volgens mij is dat een bakvorm van rond 20 cm.
Heeft iemand ervaring hiermee? Moet ik grotere hoeveelheden aanhouden?
Ook het doorsnijden is niet geweldig gegaan. Met een taartsnijder gedaan. Er viel echter aan de rand een stukje af. Dus een gat aan de zijkant. Dus met deze gebakken taart doe ik maar niks. Ga ik niet bekleden.
Wanneer kan ik de taart het beste doorsnijden? Op welk tijdstip? Of moet de taart altijd eerst voor het aansnijden even in de vriezer? Ik moet de taartzaag dus recht houden? Ik heb de taartzaag scheef gehouden.
Ik ben wel een beetje wanhopig. Nog steeds niet echt een taart mooi kunnen vullen. Maar ik zal het nog een keer proberen.
Tips zijn dus heel erg welkom.