1

Onderwerp: vraagje over cakepopmold & chocolade..

Hoop dat ik hier goed sta met mijn vraag, anders sorry!! :s

Had namelijk een vraagje over het gebruik van chocolade en de cakepop-mold...

Ik heb onlangs namelijk een cakepop-mold aangeschaft, echt helemaal leuk! De pops komen er goed uit ect, tot zover dus ook geen 'problemen'.
Alleen raak ik de hele vorm kwijt als ik ze in de chocolade gedompeld heb! :s
De ribbeltjes van het cupje zijn er niet meer, en ook die van de toef zijn niet meer zichtbaar, waardoor je eigenlijk veel fantasie nodig hebt om er een cupcakje in te herkennen!! :lol:
(tis net een soort champignon haha)

Ik laat de chocolade eraf lopen door zachtjes te tikken (zoals bij bonbons bv), maar er blijft echt een dikke laag op zitten...
Wel heb ik gewone chocolade gebruikt, zouden die candymelts wat dunner blijven misschien? Ik heb die namelijk nog nooit gebruikt!

Hoop dat jullie misschien wat tips voor mij hebben, want ik zie hier vaak genoeg echte mooie cuppie-pops mét alle details zeg maar hihi!

Alvast heel erg bedankt!! :Y

2

Re: vraagje over cakepopmold & chocolade..

De vorm die jij gebruikt ken ik niet, maar ik vind dat candymelts een stuk dikker blijven dan de callets van Callebaut die ik altijd gebruik.

Ik heb wel gemerkt dat wat oudere chocolade dikker blijft dan verse. Zou het daarmee te maken kunnen hebben?

Eventueel kun je wat crisco of boter aan je chocolade toevoegen om het wat te verdunnen. Even proberen of het dan beter gaat.

Succes!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes