1

Onderwerp: slappe koekies

Ik heb na eindeloos passen & meten de koekjespot vol. En zelfs zo leuk dat Niels zei dat als ik het zo deed hij het ook wel zou kopen.

Maaaaar: ik heb in een voorverwarmde oven een minuut of 10 gebakken en nu ( 4 uur later) zijn de koekjes nog slap, misschien te kort gebakken?
Of???
Ligt toch hopelijk niet aan de 30 gram havermout die niet meer paste?

Wil ook niet dat de ouders straks massaal met stomme koekjes zitten...! Dat is nl absoluut niet de bedoeling.

Groetjes Sas

2

Re: slappe koekies

welk recept heb je gebruikt?heb je de koekjes na het bakken op een rooster laten afkoelen?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: slappe koekies

Bedankt voor je reactie!

Ik heb uit een oude thread een recept van 80 gr bloem etc. verdubbeld naar 160 gr. ( alles dubbel) en bij gebrek aan bakpapier de koekjes op een bakblik gebakken en ( tijdens het eten klaar...) ook op dat blik laten liggen ipv op een rooster...
Dus dat kan het ook zijn?
Moet ik dat er maar ff bij zetten op het etiket.
Maar 180graden  en 10 minuten is verder wel oké?

Groetjes Sas

4

Re: slappe koekies

af laten koelen op een bakblik werkt idd niet :nooo

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: slappe koekies

oh...stom! Ik ben ook een beetje te weinig aan het bakken de laatste tijd.

Ga het van 't weekend nog 's proberen, want ik héb wel een mooi rooster :)

Groetjes Sas