1

Onderwerp: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

ik heb net mijn bestelling binnen
maar had deze keer 1:3 besteld
nu blijkt dat ik deze niet lekker vind (helemaal niet)
is het mogelijk om er bijvoorbeeld suiker doorheen te doen?
zodat het qua smaak meer op 1:4 lijkt

of heeft iemand een ander idee?

Check de site van een kennis van mij: www.gaabs.nl

2

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

In theorie natuurlijk wel, maar ik denk dat het dan veel te droog wordt. Je kan het ook mengen met fondant. Dan wordt het iig goed verwerkbaar en minder marsepeinig van smaak. Maar er zit in 1:4 maar 5% minder amandelen dan in 1:3. Knap dat je dat verschil kan proeven!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

Ik proef het ook hoor :Y Maar denk net als Mirjam dat mengen met fondant de handigste optie is.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

hmmmmm dan moet ik maar eens 2 soorten tegelijk bestellen en ze naast elkaar proeven............ :9

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

ik denk dat er zelfs tussen marsepein 1:3 en marsepein 1:3 nog verschil bestaat.. ligt er maar net aan welk merk je heb toch?
van sinterklaas een keer marsepein figuurtjes van de hema gekregen die vond ik heel chemies, dat had niks met de verhouding amandelen op suiker te maken..

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

ik gebruik bijna altijd de goedkopste marsepein in combinatie met fondant.
fondant is goedkoper en maakt de marsepein fijner om te verwerken(soepeler)
vind de smaak prima.
maar tja   smaken verschillen.

7

Re: 1:3 marsepein veranderen naar 1:4

Het kan idd zijn dat het niet aan de verhouding ligt dat je ze niet lekker vindt, maar aan het merk. De meest marsepein vind ik niet lekker, maar laatst had ik er die ik wel lustte...