Onderwerp: Stroopwafelcake (of cupcakes uiteraard)
Dit recept vond ik in een ah kookschrift. Hij is echt heel erg lekker en gelijk ons favoriet
200 gr. zachte boter + wat boter voor de vorm
150 gr. suiker
50 gr. bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gr. zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm
1 theel. kaneel
1 mespunt zout
200 gr. stroopwafels in kleine stukjes
cakevorm van ca.30cm
Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem. Klop de boter met de suiker tot een zachte romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor en zout en kaneel. Roer met een lepel de stukjes stroopwafel door het deeg. Vul de cakevorm met het deeg. Zet de vorm met het deeg in het midden van de KOUDE oven.
Zet de oven op 170 gr.C.en bak de cake in ca.70 minuten bruin en gaar.Prik voor je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te cotroleren of de cake echt gaar is.Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
Laat de cake ongeveer 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
Als je cupcakes wil maken kun je er ongeveer 20-25 (normale) uit het beslag halen. In de koude oven ongeveer 30 min. In een voorverwarmde oven tussen de 20 en 25 min.