1

Onderwerp: buttercream niet te zwaar?

Dag mede decoreerders,
ik ben nog nieuw in het hele decoreergebeuren. Ik heb wel al een stuk of 10 taarten en drie soorten cupcakes gemaakt in de afgelopen 4 maanden, dus ik ben wel lekker van start gegaan. :Y
Mijn vriend echter, is het nu al beu. De marsepein en fondant komen hem de neus uit. (mij nog niet gelukkig!  :9  )
Ik ben wat op youtube aan het sneupen geweest en nu zag ik steeds howto-filmpjes over hoe je een taart moet bekleden. Maar die dames doen dat allemaal met buttercream.
Ik wil het wel eens gaan proberen, maar ik word persoonlijk al misselijk bij de gedachte van zo'n dikke laag boter en suiker op de taart... Want dat is toch waar het eigenlijk op neer komt... :/
Hebben jullie ervaringen met dit type van bekleden van je taart? Is het idd zo ontzettend machtig als ik denk dat het is?
Bedankt voor jullie reacties!

2

Re: buttercream niet te zwaar?

Ik vind het idd nogal machtig, maar dit is natuurlijk een persoonlijke smaak. Als je eens iets anders wilt kan je misschien eens ganache of chocomousse gebruiken? Ook heerlijk is de cream cheese frosting :9

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3 Laatst bewerkt door Kaatjekikker (26-02-2011 22:01)

Re: buttercream niet te zwaar?

Ze smeren dat dan waarschijnlijk niet af met botercreme 1:1. Er zijn volgens mij tig verschillende recepten voor botercreme.
Afsmeren met Meringue botercreme zal best lekker zijn, denk ik.


http://en.wikipedia.org/wiki/Buttercream

Groetjes Karine

Re: buttercream niet te zwaar?

Kaatjekikker schreef:

Ze smeren dat dan waarschijnlijk niet af met botercreme 1:1. Er zijn volgens mij tig verschillende recepten voor botercreme.
Afsmeren met Meringue botercreme zal best lekker zijn, denk ik.


http://en.wikipedia.org/wiki/Buttercream


Buttercream is toch die variant op basis van Crisco?

Life is what you bake it.

Re: buttercream niet te zwaar?

Taartenmarie schreef:
Kaatjekikker schreef:

Ze smeren dat dan waarschijnlijk niet af met botercreme 1:1. Er zijn volgens mij tig verschillende recepten voor botercreme.
Afsmeren met Meringue botercreme zal best lekker zijn, denk ik.


http://en.wikipedia.org/wiki/Buttercream


Buttercream is toch die variant op basis van Crisco?

vaak wel op basis van shortening, als het even kan, high ratio shortening (extra veel verzadigde vetten die weer zorgen dat het beter te bewerken is)
met shortening kun je witte buttercream maken, met roomboter kan dat niet

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs