1

Onderwerp: Monchou taart aardbei

Hallo,

Ik weet niet of mijn vraag in dit rubriek hoort...

Maar goed, ik ga zaterdag een monchou taart maken. Ik heb altijd een blik vlaaivulling aarbei gebruikt. Lekker natuurlijk. Maar met verse aardbeien vind ik het toch lekkerder..
Alleen weet ik niet zo goed wanneer ik de aarbeien er moet op zetten? Meteen nadat ik de monchou mengsel erin heb gedaan. Of nadat het is opgestijft?
En ik wil er eentje met frambozen maken.
En zullen de aarbeien dan niet droog worden of zo? Moet ik er nog iets overheen smeren?

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Mvg, Cigdem

2

Re: Monchou taart aardbei

Ik doe de vlaaivulling er altijd op als de monchou is opgesteven(?)(klinkt net zo gek als opgestijft :lol:  weet niet wat goede woord is.)

Een vriendin van mij doet na de koekjes eerst de vlaaivulling en dan monchou eroverheen. Net zo lekker en je hebt nog meer decoratiemogelijkheden omdat je 1 groot wit oppervlak hebt :)

3

Re: Monchou taart aardbei

Eerst laten opstijven en dan pas de vruchten erop. Je kunt de aardbeien mengen met wat jam misschien?

4

Re: Monchou taart aardbei

Eerst laten opstijven doe ik altijd. En je kan evt de aardbeien erop doen en dan nog wat taartina eroverheen doen dat doe ik ook wel bij kwarktaart. dan komt er ook zo'n soort laagje op als bij vlaaivulling alleen dan met versfruit.

Hoop dat je er wat aan hebt