1

Onderwerp: Topsy turvy advies

Graag even jullie advies voor het volgende:

Ik wil een topsy gaan maken voor 30 personen (3 lagen) gevuld met meringue en verschillende vlaaivullingen. Van biscuit, met ingesneden bovenkant dus recht gestapeld. Nu is deze taart voor een communie in juni. De taart & 70 cupcakes moeten opgesteld worden op een tafel. De cupcakes wil de moeder als eerste uitdelen, de taart wil ze liefst tot laatst bewaren om aan te snijden, hij staat dus wel een tijdje op de tafel waarschijnlijk. Nu is mijn vraag: stel dat het erg warm is die dag, gaat de topsy dit dan houden; kan ik dit hetzelfde zien als een ‘gewone’ stapeltaart omdat ik recht stapel?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes Maji

2

Re: Topsy turvy advies

Heb zelf nog geen topsy gemaakt, maar lijkt me in ieder geval verstandiger om deze van cake te maken ipv biscuit. Dit is steviger. Ik denk dat de topsy dan ook beter bestand is tegen de warmte.

Re: Topsy turvy advies

neuh of je cake of biscuit gebruikt maakt niet uit.

als je 'recht' stapelt, en je stut goed, dan staat je taart als een huis :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Topsy turvy advies

Bedankt  :thumb:

Groetjes Maji

Re: Topsy turvy advies

Ik zou er wel een dowel doorheen jetsen hoor, door alle lagen dan. Topsy Turvy taarten kunnen nogal eens topzwaar worden en omkukelen!

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Topsy turvy advies

Suuz, je bedoelt een lange dowel door de hele taart als hij gestapeld is? Gaatjes in de onderborden dan?

Enne...jetsen...nog nooit van gehoord  :+

Groetjes Maji