1

Onderwerp: bakken op 2 lagen

Wie zei nou laatst, dat ze ook wel op 2 lagen bakte in een 90cm oven?

Ik heb een Etna 1926, maar de ophangrekjes- inschuifsysteem aan de zijkant is zo, dat het aan de onderkant zowat 10cm leeg is, ik kan dan wel net 2 lagen boven elkaar bakken, en heb dat dus net voor het eerst gedaan,

25cm en 22,5cm op 1 rooster en 2x 20cm op 1 rooster.
Maar de taarten zijn elk niet zo hoog als ze anders geworden zouden zijn, vooral de chocotaarten die op het hoogste rooster stonden.

Wie heeft er hier de gouden tip voor me??

Groetjes, Dorothea.

Re: bakken op 2 lagen

Dot schreef:

Wie heeft er hier de gouden tip voor me??


Ohhh... gouden tips... daar ben ik dol op! Ik lees ff mee!  :D

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

3

Re: bakken op 2 lagen

ik heb het ook wel eens geprobeerd, in een heteluchtoven kan dat zeggen 'ze'  :rolleyes: ..... :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: bakken op 2 lagen

Is het probleem dan niet dat er te weinig ruimte tussen de lagen zit waardoor de warmte niet goed kan circuleren? Het is een heteluchtoven?

Mijn ervaring is dat chocobiscuit sowieso nooit zo hoog wordt als een gewone biscuit...........

5

Re: bakken op 2 lagen

dat is ook mijn ervaring en daarom doe ik altijd meer biscuitmix en meer eieren in de bakvorm voor chocobiscuit

Alles goed???? nee 3 fout

6 Laatst bewerkt door lune (25-02-2011 09:27)

Re: bakken op 2 lagen

ff kijken of ik mijn excel dingetje netjes krijg hier:


chocomix               
ei       mix       water       bakblikmaat    waterinhoud
4      330          75          20   
4      330          75            22   
5      413          94          24   
5      413          94          26   
6    495              113          28   
7    578              131          30                        3,5 liter
7    600              131       25*25                  4,5


*krijg m niet helemaal recht onder elkaar maar dan kijk je maar een beetje scheel ;)

ei    mix    water    liter
1    82,5     18,75     0,625


Dit is het schema wat ik altijd voor chocomix gebruik voor gewone hoge chocokapsels

Alles goed???? nee 3 fout

7

Re: bakken op 2 lagen

dank jullie, ik doe dus ook idd altijd meer in de chocobiscuit, maar ook mijn gewone biscuits kwamen niet tot aan het randje wat ze anders wel doen... er zat dus ws te weinig ruimte tussen de vormen en ook boven de chocobiscuit, die zaten op 2cm na al bijna tegen de grill aan...

ik heb nu Etna een mailtje gestuurd, of ze die richels aan de zijkant ook langer hebben, anders moeten de onderste pannen de volgende keer op een los rooster en dan heb ik meer ruimte erboven voor de 2de serie, maar ik vraag me af, of er dan wel genoeg ruimte onder de onderste laag zit....

Groetjes, Dorothea.

8

Re: bakken op 2 lagen

ik heb net een mailtje terug van Etna:


Naar aanleiding van uw bericht van 25/2/11 willen wij u het volgende meedelen.

U zou twee taarten naast elkaar kunnen bakken.

Hopende u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.


Dit was mijn vraag:
sinds september 2010 heb ik een Etna Fornuis 1926.
Ik vind het jammer, dat de inschuifmogelijkheden aan de zijkant pas beginnen op zo'n 10cm boven de bodem...
Heeft u daar geen langere rekjes van , zodat ik 2 lagen boven elkaar kan bakken? Ik heb nl. wel 2 roosters (standaard bijgeleverd) en kan wel bv 2 lagen pizza boven elkaar bakken, maar met 2 taarten boven elkaar lukt het niet qua hoogte.

Ik heb nu maar gevraagd of hij de grappigste is...
ik ben toch niet blond!!!

Groetjes, Dorothea.

9

Re: bakken op 2 lagen

Als mijn vraag had geweest of ik 2 taarten naast elkaar had kunnen bakken dan heeft u mij inderdaad genoeg geinformeerd, waarvoor hartelijk dank.

Helaas is dit mijn vraag niet geweest, dus ik verzoek u nogmaals antwoord op de door mij gestelde vraag.
:D  :D

Alles goed???? nee 3 fout

10

Re: bakken op 2 lagen

oh pluun, dat had ik moeten antwoorden! veel beter geformuleerd!

Groetjes, Dorothea.

11

Re: bakken op 2 lagen

ik ben ook alleen maar zo adrem achteraf :D

Alles goed???? nee 3 fout

12

Re: bakken op 2 lagen

Ben benieuwd wat ie gaat antwoorden, dan kan ik het ook een x uitproberen. Als ie maar niet weer met zo'n snugger antwoord komt!

13

Re: bakken op 2 lagen

Ik denk dat-ie behulpzaam wilde zijn  :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

14

Re: bakken op 2 lagen

Marianne schreef:

Ik denk dat-ie behulpzaam wilde zijn  :Y

dan is hij ook...........als hij de goede vraag had beantwoord :lol: :lol:

Alles goed???? nee 3 fout

15

Re: bakken op 2 lagen

ik word nog eens inventief op mijn oude dag:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-J68MHRVG-D.jpg

Groetjes, Dorothea.

16

Re: bakken op 2 lagen

Dot schreef:

ik word nog eens inventief op mijn oude dag:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-J68MHRVG-D.jpg

Creatief bedacht! Ben benieuwd of het gaat werken..............en die meneer van Etna........ :nooo

17

Re: bakken op 2 lagen

net op de valreep werd ik nog teruggebeld door een mevrouw van de afdeling "bakken" en er zijn dus geen langere rekjes te krijgen... die mevrouw vroeg zich wel af, wat ik dan wel niet bakte, dat zo hoog moest worden...

Groetjes, Dorothea.

Re: bakken op 2 lagen

Die haakjes zijn echt goed bedacht!!  :Y  :thumb:

Wat zei je tegen die mevrouw?

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

19

Re: bakken op 2 lagen

Dot schreef:

ik word nog eens inventief op mijn oude dag:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-J68MHRVG-D.jpg

Hey wat een goeie oplossing!!
Daar was ik nou niet opgekomen ;)

20

Re: bakken op 2 lagen

Die Dot, wat een goed edacht zeg, jij had dus echt een helder momentje!

21

Re: bakken op 2 lagen

benieuwd of het werkt

22

Re: bakken op 2 lagen

was een wat ouder topic en het werkt idd goed zo!

Groetjes, Dorothea.