1

Onderwerp: Ik snap er niet van

Goedemorgen,

Ik snap er niets van. Ik ben twee biscuits gebakken. En precies dezelfde ingredienten gebruiken zelfde hoeveelheden. Nu is de ene echt heeel hoog en de andere normaal. Wie kan mij vertellen waar dat aan ligt??

Re: Ik snap er niet van

misschien stond de een dichterbij de warmtebron in je oven??

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Ik snap er niet van

ik neem aan dat je allebei even lang gemixed hebt
heb je ze tegelijk gebakken? of apart
en heb je hetzelfde bakblik gebruikt?
ik heb namelijk wel eens een springvorm gehad waar om een of andere reden de biscuits niet hoog in werden .
een ander reden zou ik niet weten eigenlijk

4

Re: Ik snap er niet van

Ik heb idd echt alles hetzelfde gedaan. Ook hetzelfde gemixt zelfde stand, hetzelfde bakblik en hij stond op hetzelfde rooster. Ik weet het ook niet maar ovnd het zo vreemd dat ik dacht misschien weet iemand het hier...

5

Re: Ik snap er niet van

stonden ze tegelijk in de oven?

6

Re: Ik snap er niet van

nee ook niet. Ook het beslag apart gemaakt...

7

Re: Ik snap er niet van

En heb je het tweede biscuit in de oven gezet gelijk nadat je de eerste eruit hebt gehaald?

Volg je hart...want dat klopt!

8

Re: Ik snap er niet van

Als je oven al warm was, rijst het beslag minder dan wanneer de temperatuur oploopt. Als ik achter elkaar bak, zet ik eerst de oven open om de warmte eruit te laten. Als het weer gezakt is tot 125 graden (bij mijn heteluchtoven) dan pas gaat de 2e erin (ik bak 10 min op 125, 10 min op 150 en de rest op 160 graden)

Groet, Jolanda