1

Onderwerp: Vanille Frosting en/of Botercreme-extra?

Ik wil graag een taart gaan bedekken met een topping, met daarop een stukje marsepein, dus niet helemaal bedekt.
Kan dit? gaat de marsepein niet smelten?

Het idee is namelijk een ronde taart met daarop een weg van marsepein, daarnaast wil ik gras spuiten met een topping. Ik wil de taart dus eerst insmeren (eerste toppinglaag) maar ik wil er ook mee kunnen decoreren (het gras spuiten).
(zat dus te denken aan Vanille Frosting of Botercreme-extra)
Op de weg komt een 3d brandweerwagen van marsepein.

-Is deze topping, bovenstaande 2, geschikt voor smeren en decoreren?
-kan ik deze 2 ook kleuren?
-wat voor een vulling is lekker bij een dergelijke topping?
-tips en trucs zijn altijd welkom!

www.joyofbaking.nl - ''pure passie''

2

Re: Vanille Frosting en/of Botercreme-extra?

ik zou voor gekleurde botercreme gaan, gewoon kleuren net als je marsepein,heb zelf nog niet met frosting gewerkt,maar bij mij gaat het met botercreme 1:1 altijd goed
ik gebruik meestal bij extra botercreme als decoratie, beetje basis vullingen, zoals banketbakkersroom, jam of aardbeienmousse/bavarois...

3

Re: Vanille Frosting en/of Botercreme-extra?

En wat is dan zoals je zegt een beetje?
Heb je een voorbeeld van de hoeveelheden die je gebruikt?
En is de smaak dan niet een en al boter (zo'n hap boter gevoel)?

Bedankt in ieder geval voor je meedenken Masja-76  ;)

www.joyofbaking.nl - ''pure passie''

4

Re: Vanille Frosting en/of Botercreme-extra?

Je kan de frosting van Dunken Hines gebruiken, en deze dan kleuren met de gel kleurstof
Dit is gemaakt op basis van plantaardige vet dus je fondant/marsepein gaat niet smelten en die smaak heel lekker geen hap boter dus  :)

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".