1

Onderwerp: Zo simpel en toch..

Hoi Lieve Taartvrienden

Ik heb deze "techniek" al enkele keren gezien maar nog nooit geprobeerd.. Nu moet ik een taart maken in de stijl van deze :

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OSFQIR6W.jpg

De techniek waarover ik het heb is de onderste taart... waarbij er zo leuke kronkels over de taart lopen... Ik had al eens gehoord dat deze gemaakt werd met de sugargun maar ik heb schrik dat deze niet mooi zullen blijven liggen... en kwil ook ni de ganse taart "nat" maken opdat het zou blijven kleven... Iemand tips?
Of moet ik dit met Royal Icing doen?

Alvast bedankt voor jullie tips!


Vele groetjes

2

Re: Zo simpel en toch..

Dit heet officieel " Cornelli Lace " en dat doe je inderdaad met Royal Icing . In een spuitzak met klein spuitmondje of in een cornetje. Beginnen en al grillig kronkelend je hele taart afwerken. De lijnen mogen elkaar onderling niet raken en niet onderbroken worden. ( Officieel dan hè....) Als ik jou was dan zou ik eerst even "droog"oefenen op een bakpapiertje o.i.d.

Succes!

Carpe Diem !

Re: Zo simpel en toch..

Waauw, wat een professionele uitleg! Heel erg bedankt Monique! Als het resultaat af is post ik zeker een foto'tje!

4

Re: Zo simpel en toch..

Ben benieuwd , wel showen hè ?!  :Y

Carpe Diem !

Re: Zo simpel en toch..

Zal ik zeker doen!