1 Laatst bewerkt door Rik (20-02-2011 14:06)

Onderwerp: abrikozenjam voor afsmeren?

Hallo mede-taartbaksters!

Een vraag; ik heb ergens gelezen dat je, je al strakke taart, ook kan afsmeren met abrikozenjam.. Nu las ik ergens "gekookte en gezeefde" abrikozenjam..

Waarom gekookt? En hoe, hoe lang?

Kan je direct je fondant erop plakken?

Hoe lang blijft dit in de koelkast lekker?

Hmmmmm... :/  dat was meer dan 1 vraag..... :lol:

Iemand een idee?


Alvast bedankt!

"Het leven is niet eerlijk, maar bedenk wel: soms is het oneerlijk in jouw voordeel" Peter Ustinov

2

Re: abrikozenjam voor afsmeren?

je kan wel abrikozen jam opwarmen in een pannetje maar niet te laten koken en/of warm laten worden anders krijg je geen mooi doorzichtig laagje een wazig laagje krijg je dan. heb het namelijk gehad met school.

Komt voor de bakker!

3

Re: abrikozenjam voor afsmeren?

koken hoeft inderdaad niet, opwarmen wel.  Zeven is alleen nodig als er stukken inzitten, sommige abrikozenjams zijn zonder stukjes en dan is dat niet nodig

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen