Hoi,
Als je net begint dan is het bekleden van een ronde cake of biscuit gemakkelijker dan een vierkante of andervormige. Een cake is gemakkelijker om netjes te bekleden dan biscuit. Marsepein is gemakkelijker dan fondant. Begin vooral niet te moeilijk. Kies voor de eerste keer of je vooral gaat voor de smaak of juist voor de decoratie! Beiden in 1 x goed doen lukt de meesten alleen op een workshop (ook iets voor jou, misschien?!).
Ook qua vulling zou ik het niet te ingewikkeld aanpakken. Lees wat van de hele berg recepten die hier op het forum zijn geplaatst en kies 2 smaken. Als je de cake hebt doorgesneden dan een walletje spuiten, de vulling er binnen in en herhalen bij de volgende laag. Alles netjes afsmeren en goed koelen in de koelkast. Met een warm mes (maar wel droog mes) de hele taart nog eens netjes maken. Weer koelen en dan de marsepein erover. Kies voor niet meer dan 3 kleuren en hou het eenvoudig en repetitief (dus bijvoorbeeld... hartjes die je kunt uitsteken in kleine en grotere maten en leuk decoratief verspreiden op de marsepein). Als laatste maak je een mooie rand onderaan de taart. Draai allemaal balletjes en maak een mooie 'ketting'....
Het bovenstaande geeft jou natuurlijk niet de garantie dat het gaat lukken maar het verhoogd je kansen wel
Nog een tip: lezen, lezen en lezen... er staat zo veel hier op het forum. En als laatste tip: vermeld je woonplaats in je forumprofiel dan kunnen we zien waar je woont en als het nodig is samen freubelen of een handje toesteken als je dat wilt.
Just my 2 cents.
Heel veel plezier en suc6,
Groetjes
Met zoete groet! Akire