1

Onderwerp: "zweten" fondant

Hallo!
Wanneer ik mijn taartje helemaal klaar heb is de volgende dag mijn fondant aan het "zweten" gaat een beetje schuiven.. en als ik de taart aan snijdt merk je dat de fondat wat glibberig is geworden. Ik bewaar de taart overigens in een koele kast. (Mijn taart is gemaakt van baverois en ook afgesmeert met baverois.) Kent iemand dit en wat kan ik er aan doen zodat dit niet meer gebeurt?
BVD

2

Re: "zweten" fondant

Afsmeren met botercreme en niet met bavarois, bavarois is helemaal niet geschikt om mee af te smeren :)

Groetjes Melanie

3

Re: "zweten" fondant

nee, idd dat is daarvoor niet geschikt, je fondant gaat dan smelten.
beter is dus afsmeren met botercreme 1:1, dat is net zoveel roomboter als poedersuiker samen ong 10-15min mixen.

Succes!

Groetjes, Dorothea.

4

Re: "zweten" fondant

Ik gebruik ook alleen de 1:1 en denk (lees:weet wel zeker) dat de bavarois de boosdoener is

5

Re: "zweten" fondant

THX!!  Ga ik dat proberen. Bedankt voor jullie reacties.