1

Onderwerp: kleuren van taart

ik had een vraag over het kleuren van het biscuitdeeg,
ik wil graag een taart maken met een aantal lagen met kleuren, kan ik dan gewoon mijn mix voor biscuitdeeg gebruiken en daar de kleur door doen of moet het zonder eigeel?
zoiets had ik nl gelezen. en kan ik dan eventueel het eigeel eruit laten en meer eiwit erin doen of is dit een hele stomme vraag?

2

Re: kleuren van taart

Ik heb altijd begrepen dat je gewoon kleurstof door het beslag kon doen. Over dat eigeel eruit en meer eiwit erin heb ik nog nooit gehoord, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet bestaat  ;) .
Wat ik wel eens gelezen heb is dat je de laag voor laag bakt, zeg maar. Zodat je echt aparte lagen krijgt waar de vulling tussen zit.

3

Re: kleuren van taart

als je de eigelen eruit laat wordt de biscuit veel witter.  het kan dus, er zijn recepten voor te vinden. (even ANGEL CAKE googlen)
Als je gewoon een cake wil kleuren : gewoon voedingskleurstof bij het beslag doen.
Natuurlijk als je bij een witte biscuit kleurstof doet krijg je een ander kleur als bij een biscuit met eigelen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen