1

Onderwerp: Hoe taart vers houden?

Goede morgen!

Ik twijfel of het hier goed staat, maar probeer het toch.

Ik moet voor zondag een kindertaart af hebben. Nu door omstandigheden kan ik hem alleen vandaag maken en afleveren.
Maar blijft de taart dan wel vers voor zondag?

Ik werk met fondant, en ben bang als ze hem invriezen de taart gaat smelten.

wie heeft er tips?

Groetjes

Re: Hoe taart vers houden?

Als je de taart vandaag maakt kan hij zondag nog wel gegeten houden hoor, maar dan moet hij als je een koelkastvulling hebt, wel echt zondag op worden gemaakt.

Afhankelijk van je vulling moet je de taart koel houden. Invriezen kan ook, ik heb nog nooit een smeltende taart gehad.

3

Re: Hoe taart vers houden?

Bedoeling is een laagje jam.
En slagroom met aardbeien.
Afsmeren met botercreme, taarten bewaar ik altijd wel in de koelkast. Dus dat is niks nieuw. Maar blijft de taart dan zondag nog wel vers?

4

Re: Hoe taart vers houden?

Als je hem vandaag brengt en ze doen hem zelf in de vriezer en ze halen hem er morgenavond laat uit, dan is hij zondagochtend hartstikke lekker vers  :Y

Toch????

5

Re: Hoe taart vers houden?

Maar gaat fondant dan niet ''smelten/zweten'' Hoe werkt het precies met invrienzen? Ik heb ze nog nooit ingevroren vandaar. Altijd op de dag zelf gemaakt.

6

Re: Hoe taart vers houden?

Ik heb al eens een taart uit de vriezer gehaald om op te smikkelen de volgende dag maar alles was nog in orde!
De marsepein is wel wat vochtig, maar dat gebeurt in de koelkast ook....